READING

10 cărți audio gratuite pe care le poți asculta în...

10 cărți audio gratuite pe care le poți asculta în mașină în drum spre mare

De foarte multe ori aleg să merg cu mașina în călătorii, chiar și dacă este vorba de o distanță de mii de kilometri. Astfel descoperi țări de la o latitudine care-ți permite să le admiri pământurile și având prețioasa posibilitate de a face popasuri. Iar cum lecturile în transport, mai ales cele de durată, nu sunt recomandate, am găsit cea mai potrivită variantă de a mă bucura de cărțile mele și de ceea ce se vede pe fereastră. Cărțile audio. Ei, dacă te aventurezi în această vară într-o vacanță și ai de parcurs sute de kilometri, atunci gustoșenia pe care ți-am pregătit-o mai jos îți va prinde bine cu siguranță.

Așadar, click pe MP3, apoi butorul descarcă și înscrie cartea pe un CD. Îți garantez că vacanța ta va deveni brusc și mai frumoasă, ba chiar romantică. NB: Cu părere de rău, selecția de cărți audio de mai jos este disponibilă doar în limba engleză.

MP3 Lista începe cu Jane Austen și romanul Mândrie și Prejudecată. Imaginează-ți cum ar fi să asculți pe drum povestea de dragoste dintre Elizabeth și domnul Darcy.

MP3 Urmează J.G.Ballard și Cocaine Nights. Te asigur că această distopie te va ține în priză pe toată durata călătoriei și asta pentru că romanul are toate ingredientele necesare: dragoste, secrete întunecate și crime. 

MP3 Dacă tot suntem în plină vară, atunci povestirea lui Ray Bradbury, All Summer in a Day, trebuie să fie pe listă. Protagoniștii acestui SF văd soarele o singură dată în șapte ani. Deci, imaginează-ți ce fericire pe capul nostru. 

MP3 Vară, soare, distracție, paiete, sclipici, muzică. Toate astea le găsești în Tales of the Jazz Age de F. Scott Fitzgerald.

MP3 Casa cu șapte frontoane de Nathaniel Hawthorne poate părea o alegere ciudată la prima vedere, dar dacă alegi să-ți petreci vacanța în altă parte, decât la mare, atunci cu siguranță vei avea și vecini. Misterul din carte îl vei resimți apoi la destinație.

MP3 Din același motiv l-am ales și pe Washington Irving și The Legend of Sleepy Hollow. Ultima dată am ascultat această poveste în timp ce ne îndreptam în Istanbul și am fost nevoiți să ne confruntăm cu o ceață oarbă prin munții din Bulgaria. Senzație nemaipomenită.

MP3 Tu faci o escapadă din Moldova, iar Zadie Smith își pune personajele să evadeze cu mașina din New York în nuvela scurtă Escape from New York. O coincidență cum nu se poate mai potrivită.

MP3 Setează-ți frecvența pe Edith Wharton și The Fullness of Life. O povestire misterioasă despre dragostea adevărată a unei femei care perindă între două lumi.

MP3 Dacă te îndrepți către mare, ai grijă să asculți eseul Consider the Lobster. David Foster Wallace, autorul, scrie despre etica de a fierbe creaturi vii pentru plăcerea consumatorului. Deci, înainte de a te apuca să mănânci produse de mare, asigură-te că au fost gătite cum trebuie. 

Vacanță frumoasă!

PC: www.npr.org

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

  1. Bookish

    8 August

    Din păcate, nu pot să ascult audio-bookuri pentru că îmi pierd ușor concentrarea asupra textului. Rămân fidelă cărților.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE