READING

3 artiști și sculpturile lor din cărți

3 artiști și sculpturile lor din cărți

Cărțile au puterea nemărginită de a ne încuraja să facem lucruri dincolo de imaginația și abilitățile noastre. Ele influențează în egală măsură cititorii simpli, regi și artiști. Despre cei din urmă, mai exact 3 dintre ei, vreau să vă povestesc.

Malena Valcárcel este o talentată artistă care trăiește în Alicante, pe coasta mediteraniană a Spaniei. De foarte mulți ani artista folosește hârtia în calitate de materie primă și inspirație, iar din paginile cărților vechi meșterește bijuterii și sculpturi. De altfel, Malena nu este unica artistă care se ocupă cu book art, dar lucrările ei se deosebesc. Sculpturile ei sunt niște tărâmuri pline de viață și energie. Puteți să vă convingeți și voi. În plus, multe dintre lucrările ei sunt completate și cu lumini led. Lucrările Malenei pot fi cumpărate pe Etsy, iar prețurile pornesc de la 20 de dolari și pot depăși o mie.

 PC: www.etsy.com
 PC: www.etsy.com
 PC: www.etsy.com

Artistul Brian Dettmer din New York este unul din pionerii care lucrează cu hârtie și cărți. Fascinația lui pentru cărți a pornit în 2005, iar acum se poate lăuda cu un portofoliu vast și versatil. Acesta încearcă, de fapt, să jongleze cu formele și tipurile de sculpturi. Bunăoară, sculpturi din stive de cărți, reliefuri, turnuri, și instalații de carte. 

 PC: www.briandettmer.com
 PC: www.briandettmer.com
 PC: www.briandettmer.com

Designerul grafic din Edinburgh, Thomas Wightman, printre multiplele sale lucrări, a strecurat și unele sculpturi din cărți. Acesta a creat o serie de trei opere care ilustrează vizual efectele Tulburării Obsesiv Compulsive.

 PC: www.thomaswightman.co.uk
 PC: www.thomaswightman.co.uk

Care ți-a plăcut cel mai mult?

MPC: www.thomaswightman.co.uk

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE