READING

4 aplicații pentru cititori pe care să le încerci ...

4 aplicații pentru cititori pe care să le încerci în 2018

Eu m-am cam săturat de Goodreads. Mi se pare sufocant de aglomerată și, cu excepția reading challenge-ului, nu mă mai ține nimic acolo. Nu-mi place grafica, lista de actualizări și încă multe alte detalii nesemnificative, dar care m-au făcut să migrez pe alte platforme. În primul rând, pe Litsy. Despre această aplicație am scris deja într-un articol și n-am să mai repet ce-am spus atunci, dar, de curând, am descoperit alta – Books Amino.

Books Amino funcționează ca o rețea de socializare – asemănătoare cu Litsy, dar mai complicată – pentru cititorii din întreaga lume și este un mix dintre Tumblr, Goodreads și Facebook. Îți oferă multe posibilități de interacționare cu cititorii, iar cele mai importante, consider eu, sunt grupurile de discuții pe care le poți accesa instant. Nu uita totuși că, în mare parte, poți comunica doar în limba engleză. Mai poți posta poze, crea tot soiul de Q&A, quiz-uri și ai chiar și posibilitatea de a seta un reading challenge. Zic să-l testezi. Poate se dovedește mai potrivit pentru tine decât Goodreads.

Aplicație disponibilă pentru Android și iOS.

Am mai scris și de Bubo, dar țin să reamintesc despre utilitatea acestei aplicații. Funcționează foarte simplu. În momentul în care ai deschis cartea electronică, aplicația va fi în stare să o scaneze, să găsească cuvintele cheie și apoi să aleagă în mod individual muzica care se potrivește textului. Minunat, nu-i așa? Iar dacă mai simplu, Bubo alege muzica potrivită în dependență de cartea pe care o citește.

La momentul actual aplicația este disponibilă doar pentru Android și este gratuită.

Audible este potrivită pentru amatorii de cărți electronice. Da, vei găsi doar cărți în engleză, dar ai o varietate de peste 200.000 de titluri. Partea bună a acestei aplicații este că oferă o lună pentru probă, timp în care poți testa dacă ți se potrivește. Iar mai târziu vei plăti pe lună 16,45$. Ai de câștigat în orice circumstanțe.

Aplicația este disponibilă pentru Android și iOS.

Iar ultima în această listă este aplicația Storyville care pentru 4,99$ (o dată la 6 luni) îți aduce săptămânal povestiri de top. Chiar și revista celebră The New Yorker le-a recunoscut meritul pentru selecția impresionantă de povestiri. Găsești scriitori americani contemporani, dar și din cei deja deveniți clasici. În plus, textele îți vin în telefon sau iPad, deci ai acces la ele absolut tot timpul.

Aplicația este disponibilă doar pentru iOS.

Dacă mai ai sugestii de aplicații tari pe care încă nu le-am descoperit, nu ezita să ne scrii în comentarii.

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE