READING

6 cele mai „literare” hoteluri din lume

6 cele mai „literare” hoteluri din lume

Căutam ieri următoarea mea destinație turistică și am descoperit întâmplător cel mai „literar” hotel din lume – The Literary Man Óbidos. După ce mi s-a scurs retina pe ecran, mi-am zis că ar fi potrivit să împărtășesc frumusețea asta și cu voi, iar după o îndelungată cercetare m-am pricopsit cu o listă de 6 complexe hoteliere dornice să-i cazeze pe toți cititorii din lume.

Așadar, în capul listei stă The Literary Man Óbidos din Portugalia care propune aproximativ 50.000 de cărți pentru cei care aleg să se cazeze acolo. Hotelul are 30 de camere disponibile și chiar un restaurant unde ți se gătește „live”, iar tu nu vei fi nevoit să-ți întrerupi lectura. În plus, hotelul „bibliofil” este amplasat în satul medieval Óbidos cu o istorie de peste 700 de ani, deci și priveliștea este pe măsură. Majoritatea cărților din hotel sunt în limba engleză, dar poți găsi și volume în germană, portugheză sau franceză.

Următorul pe listă este The Library Hotel din New York cu o colecție de 6000 de cărți aranjate după clasificarea zecimală Dewey care conține 10 tematici: științe sociale, literatură, limbi, istorie, matematică și știință, tehnologie, filozofie, arte sau religie. Conform acestei clasificări sunt amenajate și cele 10 etaje ale hotelului. De exemplu, primul etaj este dedicat științelor sociale. Vei găsi acolo cărți din acest domeniu, dar și camere stlizate.

 sursa: www.libraryhotel.com
  sursa: www.libraryhotel.com
 sursa: www.libraryhotel.com

Dacă ajung în Tokyo, atunci voi opta pentru hostelul Book and Bed care-ți propune paturi în interiorul unor rafturi cu cărți. Găsești acolo aproximativ 3000 de cărți în engleză și japoneză. Prețul unei nopți în acest hostel variază între 32 și 50 de dolari, în dependență de mărimea patului.

  sursa: www.boredpanda.com
  sursa: www.boredpanda.com
  sursa: www.boredpanda.com

În Sankt Petersburg găsești Radisson Sonya Hotel inspirat de romanul „Crimă și pedeapsă”. Proprietarii se laudă  cu flerul boem și motivele literare care se regăsesc în celebra operă și pe care au încercat să le transpună în decor. Tot ei îți propun o cină delicioasă în restaurantul Metamorfos unde găsești un decor inspirat de metamorfoza spirituală a protagonistului din „Crimă și pedeapsă”.

 sursa: www.Saint-Petersburg.com
  sursa: www.Saint-Petersburg.com

În Portland, Oregon se află hotelul The Nines care, fiind în apropierea celei mai mari librării independente din lume Powell’s Books, se aprovizionează cu cărți direct de la retailer. Clienții hotelului au la dispoziție aproximativ 3000 de cărți.

 sursa: www.booking.com
 sursa: www.booking.com

Și tot în Portland găsești The Heathman Hotel menționat și în cartea 50 de umbre ale lui Grey. Hotelul luxos adăpostește o bibliotecă de aproximativ 2.700 de cărți, inclusiv unele semnate de câștigătorii premiului Nobel sau Pulitzer.

 sursa: www.portland.heathmanhotel.com
 sursa: www.portland.heathmanhotel.com

Mai cunoașteți astfel de hoteluri literare? Nu ezitați să ne scrieți în comentarii.

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE