READING

9 motive să iubești Goodreads și mai mult

9 motive să iubești Goodreads și mai mult

Satisfacția de a-și analiza lista de lecturi pentru cititorii cu experiență este la fel de importantă ca și cea de a se pierde printre paginile unui volum frumos ilustrat. De asta am întocmit o listă cu tips-uri despre cum poți utiliza la maximum toate oportunitățile oferite de cea mai mare și cunoscută platformă online dedicată cărților, Goodreads.

  • Cum îți poți compara lista de lecturi din anul trecut cu cea de acum? Ba chiar să descoperi care este cea mai voluminoasă carte pe care ai citit-o? Poți găsi date despre asta și multe altele la opțiunea My Stats Page. Când ești logat în account-ul tău pe Goodreads, apasă pe My Books în bara de sus și apoi Stats link. Et voilà.
  • Recunoaște! Inima ta începe să bată mai tare când îți este promisă o carte gratis. Așa oportunitate găsești și pe Goodreads. Mai mult de 320.000 de cărți printate au fost trimise anul trecut către utilizatorii platformei. Fii atent și caută cadouri de la cei mai bine vânduți autori, debutanți și mulți alții. Caută cadouri după gen, vezi ce este popular și ține degetele încrucișate.
  • Goodreads are un algoritm care folosește 20 de miliarde de cărți pentru a-ți oferi recomandări, dar pentru a-l face să funcționeze doar pentru tine, are nevoie de informație de bază. Continuă să pui note cărților pe care le-ai citit și marchează genul preferat. Creează rafturi personalizate. Apasă pe „not interested” atunci când îți apar în recomandări cărți pe care nu le dorești.
  • Așa cum îți poți lua o carte cu tine în vacanță, nici Goodreads nu este o excepție. Instalează aplicația în telefon valabilă pentru iOS și Android. Asta îți va oferi mobilitate în alegeri. Bunăoară, dacă ești într-o librărie poți verifica rapid lista Want to Read. La fel cum poți scana codul de bare și citi rapid recenziile de pe site. Ori dacă cartea nu este acolo, o poți adăuga rapid în baza de date.
  • Goodreads are trei rafturi standarte – Want to Read, Currently Reading sau Read. Totuși, ai șansa să-ți creezi rafturi personalizate, gen „Cărți abandonate”.
  • Personalizează-ți semnătura de email cu titlul de carte de la „Currently Reading”. Declară tuturor dragostea ta pentru cărți.
  • Atunci când descoperi o carte nouă, apasă pe Preview (lângă copertă) și citește o bucată sau Listen pentru versiunea audio. Așa vei avea ocazia să descoperi dacă ți se potrivește lectura.
  • Discută cu oamenii care împărtășesc aceleași gusturi ca și tine în materie de cărți. Îi găsești în grupuri precum Poetry sau chiar pagina HaiBun Magazine.
  • Adaugă un link către librăria locală în link-urile cu titlurile tale de carte. Cum faci asta? Te duci la Edit Page a contului personal și dai click pe Book Links. Verifică dacă librăria ta este deja în sistem. Dacă este în sistem, atunci apasă add și vei vedea că apare în partea de jos a listei Customize My Links. Cu ajutorul butoanelor săgeată o mutați în capul listei. Te duci apoi la o pagină a cărții, vei da click pe Links și acum vei putea să vezi librăria ta în meniul drop-down. Dacă totuși librăria ta nu este în sistem, atunci scrie un email la support@goodreads.com și bagă un link către librărie. Echipa o va adăuga în locul tău.

Enjoy your reading!

sursa pozei: www.employeeforum.unc.edu

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE