READING

A fost creată o aplicație care alege muzica potriv...

A fost creată o aplicație care alege muzica potrivită pentru cartea ta

Muzica și literatura, cred eu, au fost întotdeauna complementare. La început au avut o formă orală, apoi aceste forme de comunicare au evoluat și stabilit reguli gramaticale, intonație și armonie. Unde mai pui că aceste două forme de artă coincid în repetate rânduri. De exemplu, operele și musicalurile. Iar dacă cele două nu se împletesc într-o formă artistică unică, atunci vor avea grijă autorii să scrie despre muzică în textele lor. Amintiți-vă de serile de jazz din cartea Șotron scrisă de Julio Cortázar, de compozitorul nebun din cartea Doctor Faustus de Thomas Mann sau de Nocturne. Cinci poveşti despre muzică şi amurg de Kazuo Ishiguro. Dar menirea muzicii și a literaturii, împreună sau separat, este să spună istorii.

De la această premisă a pornit în 2015 un grup de entuziaști din Austria (cititori pasionați, ingineri, compozitori și ilustratori) care au creat aplicația Bubo. Menirea acesteia este să aducă împreună plăcerea lecturii și cea a muzicii, creând conexiuni între scriitori și muzicieni. Funcționează această aplicație foarte simplu. În momentul în care ați deschis cartea electronică (dacă descărcați aplicația acum, primiți și două romane gratuite), aplicația va fi în stare să o scaneze, să găsească cuvintele cheie și apoi să aleagă în mod individual muzica care se potrivește textului. Minunat, nu-i așa? Citești și asculți muzica potrivită simultan fără să mai fii distrasă de nimic în această lume.

Inițiatorii acestei aplicații au explicat necesitatea acestei aplicații prin dorința de a combina tema cărții și tempoul acesteia cu muzica, lucru pe care deseori cititorii nu-l fac din lipsă de timp. Deci, nu mai ai nevoie de ore întregi pentru a închega un playlist care să se potrivească scriitorului tău, trebuie doar să-ți instalezi Bubo în telefon.

La momentul actual aplicația Bubo este disponibilă doar pentru Android și este gratuită.

Pentru mai multe informații, puteți accesa site-ul oficial: www.meetbubo.com

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE