READING

A fost inventată coperta care îți va judeca fața. ...

A fost inventată coperta care îți va judeca fața. Cum funcționează

Am discutat de nenumărate ori despre faptul că judecăm cartea după copertă. Ba chiar am pornit și un experiment cu un designer local care a criticat coperțile fără să citească textul. Până am descoperit ceva care mi-a schimbat macazul. Imaginați-vă cum ar fi să vă judece o carte după trăsăturile voastre faciale. Sigur, această carte a fost inventată nu pentru a pune etichete despre cât de frumoși suntem, ci pentru a reorienta stereotipurile noastre despre cărți în general.

Așadar, studioul inovațional Moore din Amsterdam a inversat idiomul englez „a judeca cartea după copertă” și a inventat o carte care în mod direct îți scanează fața. Dacă ești prea emoționat din cauza coperții – într-o încercare disperată s-o judeci – „The Cover That Judges You” nu se va deschide și nu vei fi capabil s-o citești.

Funcționează foarte simplu. Cartea are încorporată o tehnologie de recunoaștere facială și cameră care îți scanează fața și decide dacă ești îndeajuns de neutru pentru a se deschide.

Thijs Biersteker, cel care a proiectat acest prototip, explică pe site-ul lor oficial: „În cazul în care te apropii de carte, sistemul de recunoaștere facială îți va scana chipul pentru a căuta anumite semne care denotă faptul că încerci s-o judeci. Dacă ești exaltat sau fața ta are o expresie sceptică, cartea va rămâne blocată. Totuși, dacă expresia ta facială este neutră, sistemul va trimite un impuls și cartea se va debloca”.

Camera este poziționată în partea superioară a coperții deasupra unui ecran care captează imaginea imediat ce detectează o față în imediata apropiere.

Caracteristicile faciale abstracte care conferă forma ecranului îi permite potențialului utilizator să-și alinieze ochii, nasul și gura în poziția optimă.

Odată ce a fost obținută alinierea corectă, ecranul devine verde și transmite un semnal către placa Arduino care deschide broasca de metal.

Acest prototip a fost creat în 2015, iar în interior conține o selecție de muncă de creație.

PC: www.thecoverthatjudgesyou.com

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE