Book Q&A cu bloggerița Irina Rusu

Profilul cititorului:

Numele: Irina

Vârsta: 27 de ani

Numărul aproximativ de cărți citite: pff, nu am nici cea mai vagă idee. Nu cred că am ajuns la 100 de cărți. Nu sunt tocmai cititorul model, recunosc.

1. Cartea preferată din copilărie?

Nu îmi amintesc să fi avut o carte preferată. Dacă tot suntem aici, am câteva povești legate de cărți de când eram mică.

Povestea unu: Cred că aveam 5 ani (încă nu știam să citesc, deci cam pe-acolo) și o rudă „de la” România mi-a promis că îmi va aduce o carte la următoarea vizită în Moldova. Nu vreți să știți câți ani am visat la cartea aia perfectă, cu pagini proaspete și miros de cerneală. Așa și nu am primit cartea respectivă. Atunci mi-am dat seama că iubesc cărțile, și nu doar pentru conținut, dar ca și senzație olfactivo-tactilă. 

Povestea doi: Eram în clasa a 2-a și am fost cu colegii de la școală la un târg de carte, la Licurici. Am găsit o carte pe care o țin minte și acum – „Să înțelegem viața”, editura Teora. Nu, nu era o carte despre religie Era o carte pentru copii, despre cum funcționează corpul uman: de la digestie până la sexualitate, cu ilustrații (de-acolo mi se trage dragostea pentru desene). A costat 45 de lei, deci 5 lei în afara bugetului pe care îl aveam, așa că am împrumutat 5 lei. That is a huge deal, vreau să zic Eram tare motivată să înțeleg viața. Am ajuns acasă… ai mei m-au întrebat ce carte mi-am luat, probabil se așteptau la ceva Barbie și prietenii. That look on their faces  „Ți-ai luat-o că are multe desene?”, m-a întrebat tata.

2. Care carte te-a făcut să plângi?

„Angela’s Ashes” de Frank McCourt este o carte care îți provoacă o senzație de durere fizică. Nu cred că am plans, dar…eram pe-aproape.

3. Ce faci cu cei care nu-ți întorc cartea la timp sau ți-o întorc distrusă?

Nimic. Ce să-i faci, n-ai ce să-i faci  Nu le mai dau alte cărți. În general, nu mi-e jenă să îmi cer cărțile înapoi.

4. Recunoaște! Citești pe ascuns cărțile în vogă (de exemplu, Fluturi sau 50 shades of Grey)?

Recunosc, am citit 50 shades …  chiar primele 2 volume. Scuza mea penibilă a fost că eu îmi căutam literatură simplă în limba franceză pentru a mă obișnui să citesc ceva mai complex. Atunci am găsit (pentru că am căutat) pdf-urile pe net. Totuși, 2 volume a fost mult

5. Khama Sutra sau Legendele Olimpului?

Chiar dacă îmi plac ilustrațiile, Legendele Olimpului.

6. Biblioteci sau librării?

Biblioteci. Deși, librăriile sunt și ele o formă de terapie.

irina-rusu

7. Carte tradițională sau electronică?

Print! Hârtie! Și electronică, uneori, dacă este vorba de literatură de specialitate.

8. S-a întâmplat vreodată să-ți recomande cineva o carte nu chiar bună și tu să-ți schimbi părerea despre om?

Nu, mie mi-au plăcut cărțile care mi le-au recomandat prietenii. Recomandările de la oameni random nu le prea iau în serios.

9. Dacă ar fi să faci o listă cu 3 cei mai buni autori basarabeni, care ar fi aceștia în opinia ta?

Știi scena din Game of Thrones cu „Shame”? Nu am citit decât Druță și nu cred că pot să îmi expun părerea vis-à-vis de acest subiect.

10. S-a întâmplat vreodată să nu poți termina o carte? Dacă da, atunci care?

„Moarte subită” de J.K.Rowling și „Focus” de Daniel Goleman. Nu știu ce au cărțile astea, dar încerc să le termin și nu pot. Adorm după câteva rânduri. Oh, the irony, da?

11. Recomandă cartea ta preferată.

Prima care îmi vine în minte este “Perfume” de Patrick Suskind. Parcă, parcă simțeam mirosuri când citeam cartea aia. Îmi plac cărțile care „trick your brain”

Pe Irina o găsiți aici.

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE