Cărți audio pentru câinele tău

Câinele tău e stresat ori e mereu trist pentru că ar vrea să citească și el Mândrie și prejudecată? Din fericire, Amazon vă vine în ajutor! La începutul lunii august 2017, în colaborare cu dresorul de câini Cesar Millan, Amazon a lansat, pe platforma sa Audible, cărți audio pentru câini. Această idee, năstrușnică la prima vedere, s-a născut în urma unor studii care au demonstrat că dulăii lăsați singuri acasă sunt mai calmi și mai fericiți, ascultând cărți audio în timp ce stăpânul lor este la lucru.

În 2015, un alt studiu a demonstrat că (!) câinii care ascultă vocea omului pe bandă în timp ce sunt singuri acasă, sunt mai puțini stresați. Pornind de la aceaste cercetări, Audible și Millan au făcut o cercetare amplă pe 100 de câini cu stăpâni. Rezultatele au arătat că 76% din oamenii care au pus cărți audio câinilor au raportat că prietenii lor patrupezi au avut un comportament calm și relaxat pe durata celor 4 săptămâni de experiment. Totodată, câinii au reacționat cel mai bine la vocile naratorilor de același sex cu stăpânii lor.

Câinii sunt animale sociale, ei simt nevoia de a interacționa cu cineva, iar scopul cărților audio pentru câini este de a-i face să simtă că nu sunt singuri acasă.” – a declarat Cesar Millan.

Cărțile pentru câini au fost alese după criteriul texte consistente și linii de subiect care se dezvoltă treptat, pentru a fi citite cu calm, făcând câinii fericiți. Primele titluri lansate sunt:

  • Born a Crime: Stories from a South African Childhood, Trevor Noah;
  • Mândrie și prejudecată, Jane Austen;
  • Scopul unui câine, W. Bruce Cameron;
  • Pilotând în ploaie. Viața mea de cățel, Garth Stein;
  • Soldier Dogs: The Untold Story of America’s Canine Heroes, Maria Goodavage;
  • Vântul prin sălcii, Kenneth Grahame.

 

Cu așa o listă de audio lecturi, prietenul tău patruped cu siguranță nu va mai fi trist cât timp vei fi plecat/ă de acasă. Dar este important să știți că aceste cărți nu sunt gratuite. Accesând site-ul veți vedea și prețurile. O alternativă gratuită ar fi să înregistrați propria voce în timp ce citiți o carte și apoi să o includeți la casetofon/boxă, atunci când plecați de acasă.

Dacă cineva încearcă acest experiment, spuneți-ne și nouă cum a ieșit!

Comentarii

comentarii


Un om ca o mare. Follow on Instagram @veronica_zubcu

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE