Cărți care vor fi ecranizate în 2018

Tot mai multe cărți ajung să fie sursa de inspirație a scenariștilor și regizorilor de la Hollywood, iar 2018 nu va fi o excepție în materie de ecranizări. Anul acesta deja am prins câteva filme bune, toate adaptate după bestsellere, și am mari așteptări și de la celelalte 10 pelicule din această listă.

Annihilation

Data lansării: 23 februarie 2018 (SUA)

Așadar, prima pe lista noastră este pelicula fantasy Anihilare apăruta în baza cărții cu același nume din trilogia Southern Reach scrisă de Jeff VanderMeer. Filmul urmărește expediția unei echipe de cercetători într-o zonă abandonată și izolată de lume, numită Aria X.

A Wrinkle in Time

Data lansării: 9 martie 2018 (SUA)

Filmul A Wrinkle in Time va fi ecranizat în baza cărții Călătorie în a cincea dimensiune publicată pentru prima dată în 1963 de autoarea Madeleine L’Engle. Meg Young și fratele său, cu ajutorul a trei femei neobișnuite, pornesc într-o călătorie prin timp și spațiu pentru a-și găsi tatăl dispărut.

Red Sparrow

Data lansării: 2 martie 2018 (SUA)

Red Sparrow, un thriller captivant despre un agent secret din Rusia, este bazat pe cartea cu același nume scrisă de Jason Matthews. Filmul spune povestea Dominikăi Egorova care, în prima ei misiune, are de înfruntat un agent CIA, lucru care pune în pericol siguranța ambelor state.

Castle Rock

Data lansării: 2018 (1 sezon, 10 episoade)

Dacă ești fan Stephen King, atunci cu siguranță vei căuta serialul Castle Rock care reprezintă o adaptare a povestirilor marelui scriitor, pornind de la It, The Shining, Carrie și terminând cu Salem’s Lot și Misery. Ce-ar putea să iasă din acest mix? Suntem extrem de curioase.

The Haunting of Hill House

Data lansării: 2018

Netflix urmează să ecranizeze clasicul roman The Haunting of Hill House scris de Shirley Jackson. Mai există alte două adaptări ale cărții, dar acest serial promite să recreeze istoria teribilă a familiei Crane. Stați ascunși sub plapumă!

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Data lansării: 19 aprilie 2018 (Noua Zeelandă)

Pentru cei care nu se arată fascinați de filmele horror, în 2018 va apărea filmul The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society bazat pe romanul istoric al autoarelor Mary Ann Shaffer și Annie Barrows. Protagonista, jurnalista Juliet Ashton, ajunge pe insula Guernsey în timpul ocupației naziste din cel de-al Doilea Război Mondial. Aceasta descoperă un club de lectură care, în ciuda vremurilor grele, rămâne pe linia de plutire.

Ophelia

Data lansării: 2018

Ophelia, romanul adaptat după Hamlet (Shakespeare) al autoarei Lisa M. Klein, va fi ecranizat în filmul cu același nume, avându-le în roluri principale pe actrițele Daisy Ridley și Naomi Watts.

 

Who Fears Death

Data lansării: 2018

Încă nu se cunoaște data lansării filmului Who Fears Death, dar deja sună promițător, mai ales că George R.R. Martin figurează pe listă ca producător executiv în proiectul HBO. Serialul va fi adaptat după cartea lui Nnedi Okorafor despre o lume post-apocaliptică.

Sharp Objects

Data lansării: 2018 (1 sezon, 8 episoade)

După Gone Girl urmează o altă ecranizare inspirată de autoarea Gillian Flynn, Obiecte ascuțite. Așa că pregătiți-vă pentru un thriller psihologic în adaptarea companiei HBO.

 

Good Omen

Data lansării: 2018

Pregătiți-vă și de ecranizarea hilară a cărții Good Omens scrisă de Neil Gaiman și Terry Pratchett. BBC Studios și Amazon promit o comedie mustoasă cu îngeri și demoni.

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE