READING

Cărți erotice „deranjante” pe care trebuie să le c...

Cărți erotice „deranjante” pe care trebuie să le citești după 18 ani

Unii le pot considera deranjante, alții le consideră necesare pentru debarasarea de prejudecăți, cert este că, printre romanele siropoase de dragoste sau cele erotice seci și neimportante, literatura mondială are cărți bune care abundă în sexualitate și care, la rândul meu, vi le recomand cu toată convingerea. Desigur, unele dintre ele se citesc după 18 și nu în prezența copiilor, dar așteptarea merită.

Delta lui Venus – Anais Nin

Cartea lui Nin este lipsită de prejudecăți și ilustrează sexualitatea fără măști prin prisma unor personaje memorabile. Deși este o carte sinceră, Delta ei este una senzuală, aproape poetică.

Sexus/Tropicul cancerului – Henry Miller

Găsești practic în toate romanele lui Miller descrieri erotice divagate, altele mai directe, dar întotdeauna extrem de vii și virile. În plus, în cărțile lui Miller nu este vorba doar despre sex, ci despre relațiile umane complicate analizate și întoarse pe dos de mii de ori.

Snuff – Chuck Palahniuk

Snuff-ul lui Palahniuk este o carte impertinentă. Spune istoria unei vedete porno care vrea să bată recordul partenerilor sexuali într-o singură zi, tocmai 600. Deci, pudicilor le este interzisă lectura.

Pianista – Elfriede Jelinek

Pianista lui Jelinek nu este tipul acela de femeie suavă și cu mișcări grațioase. Ea îmi aduce aminte de o păpușă stricată cu o mulțime de frustrări pe care încearcă să și le rezolve prin automutilare psihologică și fizică. Sexualitatea din cartea lui Jelinek este una dureroasă și șocantă.

Lumină cernută. Cealaltă viaţă a Catherinei M. – Catherine Millet

Este o carte autobiografică în care autoarea, o franțuzoaică căsătorită, duce o viață marcată de excese sexuale și libertinaj. Este o carte sufocantă și complexă în același timp despre relațiile unui cuplu măcinat de gelozie, dar și neputința de a-și înfrânge pasiunile.

Cele o sută douăzeci de zile ale Sodomei – Marchizul de Sade

Despre cartea lui de Sade circulă multe mituri, iar sexualitatea este adusă aici la apogeu. Descrierile sunt uneori bolnăvicioase și sadice. Sunt sigură că după această lectură, mulți vor căuta să citească doar romane siropoase o perioadă. Totuși, cartea, tocmai din cauza libertinajului său, trebuie să ajungă pe lista ta de lecturi.

Crash – J.G. Ballard

Crash spune povestea stranie a unui personaj cu înclinații sexuale bizare care se excită de la accidentele de mașină sau chiar catastrofe. Acestei dependențe i se mai spune symphorophilia. Este o carte perversă și violentă, dar care tocmai atrage atenția asupra ciudățeniilor sexuale active printre noi.

Femei/Dragoste la 17,50$ de Charles Bukowski

Două cărți, prima este un roman și a doua o compilație de proză scurtă, descriu fără perdea și abundență de detalii viața sexuală a protagoniștilor. Pot fi numite deranjante tocmai din perspectiva  superficialității personajelor care, de cele mai multe ori, sunt niște ratați, iar dragostea este redusă doar la un sentiment comun și inaccesibil.

Ilustrație pentru cover de la pictorul rus Gheorghii Kurasov.

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE