READING

Cărți netradiționale pe care să le dăruiești de Zi...

Cărți netradiționale pe care să le dăruiești de Ziua Copilului

Azi avem două motive de bucurie: este prima zi de vară și este Ziua Copiilor. Evident, toți copii sunt extrem de fericiți și vor zburda toată ziua. Dar pentru părinți, cred că aceste două zile oferă și două bătăi de cap. Unu: cu ce să ocupi timpul copiilor trei luni de zile? Doi: ce dăruiești copiilor de ziua lor? În articolul publicat ieri am scris că cel mai bun și util cadou pentru un copil ar putea fi o carte, mai ales că mai multe librării vor avea și reduceri. Sunt sigură că puțini copii vara aceasta vor lua cărți de 300-400 de pagini, fără desene, dar mi-am propus să nu uit că până la 18 ani, legal, toți sunt copii. Astfel, pentru părinții care au copii zburdalnici, vreau să recomand câteva tipuri de cărți „netradiționale”.

Cărți senzoriale

Menirea acestora este să învețe copilul diverse procese în timpul jocului. Datorită texturii, a tuturor accesoriilor, a sistemelor de prindere, cărțile senzoriale ajută copilul să învețe variate metode de închidere și deschidere, de lipire și dezlipire, de legat și de dezlegat și multe alte activități. Unul din brandurile locale care creează astfel de cărți este Tik Tak Toys.

 PC: Facebook/Tik Tak Toys – Jucarii senzoriale

Cărți de colorat

Una dintre activitățile care dezvoltă capacitățile cognitive, psihologice și creative este coloratul. Acțiunea de a colora îmbunătățește motorica copiilor, le stimulează creativitatea, îi face să perceapă mai bine lumea. Totodată, prin colorat, copii învață să se expime.

Cărți cu aplicații

Cărțile cu abțibilduri, de exemplu, prezintă câte o istorioară pe fiecare pagină, iar unul dintre obiecte sau personaje este lipsă. Copilul trebuie să găsească abțibildul care se potrivește contextului și astfel să completeze povestea. Jocul acesta cu asocierile îl va ajuta să înțeleagă lumea înconjurătoare.

 PC: reallydecentbooks.co.uk

Cărți 3D

Cărțile 3D sunt cărți în relief și sunt menite să dezvolte imaginația copiilor. De fiecare dată când vei întoarce o pagină, în fața ochilor se va ridica o mică instalație. Acestea sunt de o multitudine de tipuri și, de curând, au fost lansate și cărți 3D pentru copiii orbi.

Cărțile braille cu imagini 3D. PC: www.3dhubs.com

Comics-uri și nuvele grafice

Nuvelele grafice sunt, în primul rând, distractive. În plus, oferă copilului șansa să-și completeze lectura cu imagini ilustrative și, de cele mai multe ori, îi stimulează să ia un creion și să-și creeze propria nuvelă grafică.

 PC: Metroparent Magazine

Enciclopedii

Enciclopediile pentru copii explică fenomenele lumii și oferă răspunsuri la cele mai diverse întrebări despre lumea înconjurătoare într-un limbaj cât mai accesibil copiilor. Totodată, ele sunt pline de ilustrații și desene explicative care aprinde interesul copiilor. Unele dintre cele mai recomandate cărți de acest gen sunt „Enciclopedia copiilor”, „Micul erudit. Omul”, „Micul erudit. Planeta Pământ”, „Atlasul lumii”, „Animalele. Enciclopedie completă”.

 PC: Bestseller.md

Cărți de aventuri sau povești

Nu sunt tipul netradițional de cărți, dar sunt un must și ar fi păcat să nu le menționez! „Gulliver în țara piticilor”, „Robinson Crusoe”, „20.000 de leghe sub mări” și o mulțime de alte cărți de aventură vor hrăni imaginația copilului tău și îl vor motiva să iasă în curte pentru isprăvi sau va petrece timpul construind și inventând.

 

Comentarii

comentarii


Un om ca o mare. Follow on Instagram @veronica_zubcu

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE