READING

Cărțile tipărite îți îmbunătățesc sănătatea. Ce ar...

Cărțile tipărite îți îmbunătățesc sănătatea. Ce arată studiile științifice

Veșnica temă de discuție. Cărțile tipărite sau cele electronice? Iată că unele studii au demonstrat că tipăriturile, contrar celor electronice, îți pot îmbunătăți sănătatea. Un jurnalist de la publicația Entrepreneur a făcut o cercetare în acest sens și a compilat rezultatele celor mai recente studii care vizează beneficiile cărților tipărite. Iată care-s rezultatele:

Cărțile printate îmbunătățesc înțelegerea și capacitatea de memorare a textelor

În ultimii ani au existat mai multe studii care au comparat avantajele și dezavantajele lecturii cărților în format tradițional și celor digitale. Rezultatele, marea lor majoritate, arată că lectura de pe un ecran este neliniară și selectivă, cititorul petrecând mult timp pentru navigare și scanare, detectarea cuvintelor ori mizând pe lecturile singulare.

Asta duce la o percepție mai redusă a materialului și la o capacitate scăzută de a păstra informațiile. Așadar, dacă vrei să înțelegi mai bine și să păstrezi informația, atunci mai bine să-ți cumperi o carte în format fizic.

Cărțile printate sunt mai bune pentru ochi și somn

Într-un studiu de la Harvard, oamenii de știință au descoperit că ritmurile circadiene naturale ale organismului uman sunt date peste cap de lumina scurtă și îmbogățită a dispozitivelor electronice, numită și lumină albastră.

Această lumină înlătură melatonina care influențează ceasul nostru circadian și mărește vigilența, atunci când trebuie deja să te relaxezi. Acest lucru joacă un rol important în sporirea, a ceea ce numesc savanții, deficienței de somn.

Deci, pentru un somn sănătos evită să citești cărți digitale pe întuneric. Profită de lecturi în format tradițional înainte de somn.

Cărțile tipărite oferă sentimentul de progresivitate

Unele beneficii ale cărților tipărite comparativ cu cele digitale au o bază emoțională. Adu-ți aminte, când ai citit ultima dată o carte și cât de satisfăcut ai fost când ai întors ultima pagină?

Unul dintre beneficiile psihologice ale cărții tipărite este simțul progresului pe care îl simțim în momentul în care întoarcem paginile și vedem că numărul de pagini din partea stângă crește, iar cele din dreapta se micșorează. Aveți simțul tactil că progresați.

În plus, nu este vorba doar despre mândrie. Cărțile vă oferă un memento despre călătoria voastră literară și sunt bune de afișat apoi în birou sau acasă, lucruri care vă reprezintă interesele și personalitatea. Cărțile tipărite îi ajută pe alții să ne cunoască mai bine și sunt adesea un bun start pentru o conversație.

Acum te rog să ne scrii și tu în comentarii dacă preferi cărțile tradiționale sau cele digitale.

PC: www.socialistamorena.com.br

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE