READING

Cărțile verii 2017. Recomandări pentru lecturi în ...

Cărțile verii 2017. Recomandări pentru lecturi în vacanță

Nu știu cum se întâmplă la voi, dar în geamantanul meu este nelipsită cartea. Acum fie că mergeți într-o călătorie ori aveți planuri acasă, oricum lecturile trebuie să rămână în topul ocupațiilor din vara această. Iar ca să vă facem alegerea mai ușoară, v-am pregătit o listă de noi apariții editoriale pe care să le bifați cu toată încrederea pe Goodreads.

Alertă oranj sau Pe alocuri, viscole (Editura Prut, 2017) de Vitalie Vovc despre care scriitorul Iulian Ciocan spune: „Avem de a face cu un volum insolit în mare măsură, scris de un eseist ale cărui maturitate şi discernământ nu sunt la îndemâna fiecărui debutant. Un eseist cu multe aptitudini scriitoriceşti, un călător neobosit prin pustiul tranziţiei moldoveneşti… Te îndemn cu încredere să citeşti acest volum despre propria ta viaţă într-o ţară în derivă”.

Sub constelația Lyrei (Editura Arc, 2017) de Lilia Calancea prezintă istoria Tinei și Liviei, două prietene, bolnave de cancer, care mai au de trăit un singur anotimp și pornesc într-o călătorie de autocunoaștere.

În spatele blocului (Editura Nemira, 2017) de Mara Wagner spune povestea unei adolescente în perioada comunistă. O confesiune pentru tinerii de ieri și cei de astăzi.

Doc (Editura Cartier, 2017, ediția V) de Nicolae Esinencu este o nuvelă care portretizează lumea unui adolescent și care descrie, cu abundență de detalii, mediul unei familii chişinăuiene.

Primăvara la Roma a doamnei Stone (Editura Art, 2017) de Tennessee Williams spune povestea unei actrițe care, la 50 de ani, și-a pierdut soțul și cariera. Tot ce face acum este să se plimbe fără țintă prin Roma, încercând să mai păstreze aparența demnității din viața sa anterioară.

Simpatizantul (Editura Art, 2017) de Viet Thanh Nguyen este un roman de spionaj și de război care aruncă o privire asupra colonizării și revoluției din America.

Gargară cu gudron (Editura Art, 2017) de Jáchym Topol prezintă Cehoslovacia de după Al Doilea Război Mondial prin prisma unui orfelinat condus de maici, dar care ajunge pe mâinile unor foști combatanți de război.

Despre inimă și alte eseuri (Editura Humanitas, 2017) de Andrei Pleşu este o carte despre rostul și istoria inimii, neliniștile și promisiunile bătrâneții, meteahna prostiei și sensul răului.

Zodia Cancerului (Editura Humanitas, 2017) de Radu Vancu este un jurnal despre care Mircea Cărtărescu spune: „Jurnalul lui Radu Vancu este o aventură intelectuală în sine. Mi s-a întâmplat rar să citesc notații atât de dense, atât de competente în zona culturală și atât de umane în cea emoțională.”

Spor la lecturi!

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE