READING

Câte cărți vei putea citi, dacă renunți la rețelel...

Câte cărți vei putea citi, dacă renunți la rețelele de socializare

În 2016 Facebook prezenta un raport conform căruia oamenii petrec aproximativ 50 de minute zilnic pe Facebook, Instagram și Messenger. Ți-ar părea că nu este mult, dar ziua are doar 24 de ore. O persoană doarme în mediu 8,8 ore, iar asta înseamnă că un om pierde pe Facebook 1/16 din timpul cât este treaz. Cifra asta depășește timpul de lectură, iar sumată, în același raport, arată că un om va sta pe rețelele de socializare aproximativ 5 ani și patru luni din viața sa. Colosal?

Dar timpul acesta poate fi utilizat eficient. Bunăoară, într-un articol pentru publicația Quartz, jurnalistul Charles Chu a menționat că citește câte 200 de cărți pe an și asta datorită faptului că-și calculează foarte bine timpul și-și limitează accesul pe rețelele de socializare.

Charles Chu a mai făcut și niște calcule adiționale. El scrie că oamenii petrec 608 ore pe social media și încă 1642 de ore urmărind televizorul în fiecare an. Potrivit lui Chu, dacă oamenii ar renunța la aceste îndeletniciri, le-ar reuși să citească peste 1000 de cărți pe an.

Dacă nici aceste calcule nu te-au convins, atunci trebuie neapărat să vezi infograficul pe care l-au pregătit cei de la Music Magpie care ilustrează perfect timpul pe social media versus cel petrecut cu o carte în mână.

Renunțăm la social media?

Sursa: www.musicmagpie.co.uk; www.qz.com; www.nytimes.com

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE