READING

Câteva sfaturi pentru a profita de Bookfest 2017

Câteva sfaturi pentru a profita de Bookfest 2017

Se știe că rânduiala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, iar cutuma asta devine și mai actuală în cazul cititorilor și bookaholicilor convinși, mai ales când vine vremea evenimentelor editoriale. Iată de ce, în acest articol am decis să schițăm anumite detalii și reguli pentru cei care vor merge anul acesta la cea de-a doua ediție Bookfest Chișinău.

Desfășurat în perioada 30 august – 3 septembrie 2017, acest târg reprezintă o continuitate a celor organizate peste Prut și adună în rândurile sale edituri cu tradiție. Așa că dacă nu vreți să pierdeți ceva, iată ce trebuie să faceți sau să știți:

1. Durata: Bookfest este găzduit la noi timp de aproape cinci zile, între 30 august și 3 septembrie, așa că aveți grijă să faceți un memento în agendă, ca nu cumva în febra altor treburi cotidiene să uitați.

2. Prețuri: Segmentul dat este unul relevant, dacă ținem cont de pornirile noastre, așa că în mediu costul unei cărți începe de la 60 de lei în sus. Din experiența anului trecut, pot spune că marile edituri au venit cu oferte destul de interesante. De exemplu, cei de la Polirom au avut cărți cu prețuri de la 99 lei, iar cei de la Curtea Veche chiar cu 50-60 de lei pentru cărți din colecția Bussines sau Motivare. Pentru ca să vă convingeți mai bine, v-aș propune ca prima zi să fie un soi de introspecție, în care să ochiți titlurile dorite și să planificați corespunzător bugetul.

3. Liste: Această propunere mi-am punctat-o ca și o structurare logică, căci tot pățitul e priceput. Cât de des ne avântăm în neștire printre rafturi și luăm cărți cu sacul, de aceea în acest an vă îndemn să fiți cât mai logici în achiziționare. Pentru aceasta este suficient să urmăriți site-urile editurilor, asta dacă vă interesează noutățile de carte, sau bloggerii naționali și internaționali, ale căror recomandări sunt relevante pentru gusturile dumneavoastră, și desigur portalul nostru unde veți găsi liste de must read pe domenii și tendințe.

4. Evenimente: Iar pentru că târgurile de carte nu sunt doar o piață imensă de valori editoriale, ci și o platformă de socializare de dimensiuni impresionante, o consider oportună pentru cei care vor să se lanseze în aventura editării unei cărți, fie deja au făcut-o sau sunt bloggeri cu tradiție. La Bookfest puteți face un networking de calitate cu reprezentanții caselor editoriale și să cunoașteți oameni de valoare. În timpul târgului este stabilită o agendă a evenimentelor, care implică lansări de carte, dezbateri și mese rotunde, la care chiar puteți participa activ. Chiar dacă sunteți în criză de timp, Bookfest creează un grafic comod pentru toți.

Sper că toate aceste sfaturi vor facilita periplul vostru la acest Târg inovativ pentru Basarabia, iar prietenii pe care îi veți aduce de la târg vor umple rafturile bibliotecilor personale cu lumină și pozitivism.

Comentarii

comentarii


Mi-am topit inima în cerneală și am de gând să o vărs pe foaia ta, zi de zi. Nu-mi pasă dacă vei face din ea un avion spre vise. Știu că oricum voi avea bilet în primul rând. Follow on Instagram @Corinutza007

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE