READING

Câțiva tineri de la noi și-au tatuat cărțile prefe...

Câțiva tineri de la noi și-au tatuat cărțile preferate

De o jumătate de an mă tot bântuie gândul să îmi fac un tatuaj inspirat de cartea mea preferată, dar frica de durere mă ţine deocamdată departe de saloane. Totuşi, au fost alţii mai curajoşi decât mine. O spune Google Images care la o primă căutare îţi dă mii de rezultate cu tatuaje inspirate din cărţi. Eu am mers mai departe. I-am căutat pe tinerii de la noi cu astfel de tatuaje şi le-am aflat istoriile.

Un simbol al libertăţii, Daniela are un tatuaj inspirat din Micul Prinţ:

Dintotdeauna mi-au plăcut tatuajele. De fapt nu, corect ar fi să spun că dintotdeauna mi-a plăcut să aflu poveştile din spatele tatuajelor. La prima vedere un tatuaj îţi poate lăsa impresia că nu înseamnă mare lucru şi doar după ce afli povestea, abia atunci îi descoperi şi frumuseţea. Semnificaţia tatuajului meu este simplă, eu am ales versiunea pe care o vedeau copiii, un elefant care a înghiţit un şarpe boa, pe când maturii vedeau o pălărie. Pentru mine semnifică libertatea minţii şi a imaginaţiei, or tocmai imaginaţia îl face pe un om fericit şi frumos, spune Daniela Donici, PR manager.

1_tatuajSursa: Facebook.com/Daniela Donici

Dacă pentru Daniela tatuajul inspirat de Micul Prinţ semnifică libertatea minţii şi imaginaţiei, atunci pentru Tanya acest tatuaj este o aducere-aminte al copilului care rămâne să dăinuie în noi.

Tatuajul meu este inspirat din cea mai frumoasă carte din lume – „Micul Prinţ”. Iubirea mea pentru povestea asta m-a motivat să-mi tatuez pe încheietura mâinii stângi ceea ce este, de fapt, o promisiune către mine însămi. Promisiunea că nu-mi voi lăsa copilul din interior niciodată să crească. Deşi pare pueril şi naiv, povestea Micului Prinţ ascunde în sine secretul fericirii. Cartea asta chiar te învaţă cum să fii fericit. E un fel de comoară pe care Exupery a lăsat-o lumii „mascată” într-o poveste pentru copii. Deci, nu prea aveam cum să nu-mi tatuez acel şarpe care a înghiţit un elefant. Aşa spun eu lumii că am descoperit comoara lui Exupery. Şi să vezi, doar cei care au găsit-o la rândul lor se prind de semnificaţia tatuajului. Pentru ceilalţi e doar …o pălărie? Tanya Babii, librar.

micul-print_doniciPC: Tanya Babii

Am două tatuaje inspirate din cărţi. Primul tatuaj este din romanul „De veghe în lanul de secară” de J. D. Salinger. M-a cucerit rebeliciunea şi independenţa personajului principal. Aşa am ajuns să-mi tatuez dinadins coperta cărţii. Senzaţie de parcă aş avea cartea pe mine. Iar al doilea tatuaj este inspirat din „Portocala mecanică” de Anthony Burgess din care am învăţat că nu poţi distruge omul din om sau să-l ,,robotizezi”. Ghenadii Poian, absolvent Facultatea de Drept.

3_portocala-mecanicaPC: Ghenadii Poian

Tatuajul meu este inspirat de mare, valuri şi energia pe care o transmit, dar am decis să-l fac abia după ce am recitit „Cronica păsării arc” de Haruki Murakami. Am rămas fascinată de felul în care autorul descrie marea. Veroniza Zubcu, PR manager

4_tatuajPC: Veronica Zubcu

Tatuajul meu reprezintă un blestem din „Harry Potter” – Obliviate (tr. a uita). Acest blestem era capabil să şteargă memoria oricui. Eu mi-am făcut tatuajul, gândindu-mă la o perioadă mai grea din viaţă şi chiar m-a ajutat. Takomoto Yukia, Hairstylist.

13335408_1242535092424066_662300613_n PC: Takomoto Yukia

Dacă ai vreun tatuaj inspirat din cărţi, atunci nu ezita să-l împărtăşeşti cu noi în comentarii.

Comentarii

comentarii


Sunt suma a ceea ce am citit și a oamenilor pe care i-am întâlnit. Follow on Instagram @vicamudreac.vm

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE