READING

Ce poți confecționa din cărțile vechi

Ce poți confecționa din cărțile vechi

Ai găsit cărți vechi moștenite de la bunei sau adunate de părinții tăi prin biblioteca personală? Nu mai ai loc pe rafturi pentru cărțile noi, dar nici îndrăzneala să le arunci sau să le strângi pe cele vechi într-o cutie și lăsa în depozit? Atunci reciclarea ar putea fi varianta perfectă pentru tine. De ce? Pentru că unele cărți, chiar dacă le-ai recitit de câteva ori, prezintă o încărcătură emoțională, altele poate nu îți stârnesc înteresul, însă în ambele cazuri ți se pare inuman să le arunci. 

Eu am făcut o cercetare pe tot soiul de site-uri DIY și cea mai faină selecție de idei pentru reciclare vreau să v-o prezint mai jos. În parte, am depistat 8 categorii majore de lucruri care pot fi confecționate din cărți, dar lasă imaginația să-ți zboare și nu te limita doar la ele.

1. Mobilier

Pentru a confecționa o masă este nevoie de o tablă subțire din lemn șlefuit (în imagine este carton) sprijinită și fixată cu clei sau șuruburi de o duzină de cărți. La fel de ușor este și în cazul unui scaun. Aveți nevoie de un suport plat de lemn șlefuit cu câte două găuri laterale. Deasupra puneți cărțile pe care le fixați cu clei, iar în vârf puneți o pernă și întăriți construcția cu niște curele din piele pe care le agățați de suportul din lemn.

 PC: Pinterest
 PC: Pinterest

2. Decor

Cea mai simplă variantă de decor este să agățați cărțile deasupra patului în dormitor. În același timp, puteți utiliza cartea integral, lipind-o de cotor, ori doar paginile din carte.

 PC: Pinterest

3. Glastră

Mai mulți meșteri recomandă să utilizați cartea pe post de ghiveci. Puteți folosi una sau mai multe tipărituri, dar este de preferat să postați la baza ghiveciului o carte cu o copertă cartonată. Scoateți apoi miezul cărții și-l umpleți cu pământ, minerale, pietricele mărunte și nu uitați de floare.

 PC: Pinterest

4. Ceas

Pentru ceas veți avea nevoie de o carte cu o copertă cartonată care, la fel ca și în cazul ghiveciului, o veți curăți de miez pentru a pune mecanismul care va face acele ceasornicului să se miște. Îl puteți lua de la un ceas vechi.

 PC: Pinterest

5. Cuier

Pentru a confecționa un cuier aveți nevoie de una-două cărți și un cârlig metalic care vor fi fixate bine între ele. De preferat să nu utilizați clei în acest caz, ci ținte sau șuruburi.

6. Lădiță pentru bijuterii

Pentru o astfel de lădiță aveți nevoie doar să curățați atent și egal miezul cărții, apoi să-i împodobiți coperta cu orice vă doriți, fie acestea mărgele, desene sau abțibilduri.

 PC: Pinterest

7. Semne de carte

 

Semnele de carte pot fi utilizate efectiv din orice, dar dacă optați pentru o carte veche, atunci materialul cel mai potrivit este cotorul, materialul cel mai rezistent al unei cărți. Trebuie doar să-l decupați și, după dorință, să-l ornamentați.

 PC: Pinterest

8. Rafturi

Sunt o mulțime de tutoriale pentru a confecționa rafturi din cărți vechi, dar cea mai simplă metodă este să cumpărați niște cârlige metalice, să le agățați de perete și să fixați cartea deasupra.

 PC: Pinterest

Spor la muncă și nu uita să împarți această experiența împreună cu noi.

Comentarii

comentarii


Sunt Vinerea lui Robinson Crusoe. Follow on Instagram @laura_mur_

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE