READING

Ce se întâmplă când un fotograf este fascinat de c...

Ce se întâmplă când un fotograf este fascinat de cărți?

Cărțile știu să străbată frontierele. Asta le face vii și apreciez simplitatea lor de a se lăsa citite în orice colț al lumii, răsfoite de orice mâini și îmbrăcate în orice limbă. Această stare atemporală a fost surprinsă de lentila celebrului fotograf Steve McCurry, iar colecția lui de poze adunate timp de 40 de ani în peste 30 de țări au fost compilate în cartea „On Reading”.

Steve McCurry spune într-un interviu că a fost inspirat de capacitatea oamenilor de a strecura cărțile în timpul activităților zilnice, menționând că toți cititorii pe care i-a întâlnit aveau chipuri luminoase.

Fotografiile lui McCurry sunt pline de simțul descoperirii. Bătrâni sau tineri, săraci sau bogați, din Cuba, Sri Lanka, Coreea sau din Italia, dincolo de aceste diferențe oamenii din poze au același refugiu. Citesc cărți diferite, dar se lasă furați de ele în același fel. „Cititul este unul dintre lucrurile care ne unește, ceva ce ne aduce aminte că suntem la fel”, afirmă renumitul fotograf în prefața cărții.

În colecție poți găsi inspirația ta zinică pentru lectură. Fotografia pe care am ales-o eu ni-l prezintă pe un bătrân din Shanghai citind ziare. Seamănă leit cu ai noștri, din Chișinău, care citesc în Parcul Catedralei.

 Shanghai
 Afganistan
 Al Hudaydah, Yemen
 Jaipur, India
 Kabul, Afganistan
 India
 Kuwait
 Tibet
 Rieti, Italia
 Havana, Cuba
 Nova Scotia, Canada

Tu în care poză ți-ai găsit motivația?

Credit: www.bbc.com/Steve McCurry/Magnum Photos

Comentarii

comentarii


Sunt Vinerea lui Robinson Crusoe. Follow on Instagram @laura_mur_

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE