READING

Cea mai veche și funcțională bibliotecă din lume s...

Cea mai veche și funcțională bibliotecă din lume se află în Egipt

O veche bibliotecă din Egipt, care datează din secolul VI, a fost restaurată și redeschisă recent publicului. Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Muntele Sinai este a doua cea mai mare bibliotecă din lume, relatează dailymail.co.uk.

 PC: whc.unesco.org

Partea de est a bibliotecii găzduiește cea mai mare colecție de codici și manuscrise din lume, depășită fiind doar de biblioteca Vaticanului, potrivit arhiepiscopului Damyanos al mănăstirii.

 PC: www.squarespace.com

În posesia mănăstirii mai sunt lucrări într-o varietate largă de limbi (greacă, arabă, slavonă, georgiană) care conțin versete vechi de secole, printre care și rețete ale părintelui medicinii moderne, Hippocrates.

 PC: www.sites.temple.edu

Cel mai prețios manuscris este Codexul Sinaiticus care datează din secolul IV și include cea mai veche copie scrisă de mână a Noului Testament.

 PC: www.gettyimages.com

De asemenea, mănăstirea deține picturi vechi, călugării amenajând un muzeu în încăpere pentru a oferi vizitatorilor posibilitatea să le admire. În același timp, mănăstirea mai are și un mozaic fascinant de 46 metri pătrați care datează din secolul VI și a fost creat la porunca regelui bizantin Iustinian, el fiind cel care, de fapt, a construit mănăstirea în întregime.

Sfânta Ecaterina adăpostește un număr mic de călugări care păstrează ritualurile și rugăciunile intacte de secole.

MPC: Wikipedia

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE