READING

Cele mai acide și amuzante recenzii pe Goodreads d...

Cele mai acide și amuzante recenzii pe Goodreads despre 1984

Unele opere literare, deși apreciate la nivel global și aclamate de critici, se ciocnesc deseori de părerile subiective ale cititorilor și acestea, adesea, nu sunt din cele pozitive. Unele din aceste păreri sunt sedimentate de așteptările prea mari sau de preferințele cititorilor pentru un gen în detrimentul altuia. Cert este că la o cercetare infimă pe Goodreads vei fi în stare să descoperi recenzii acide și amuzante chiar și-n cazul unor romane precum 1984.

Noi am făcut o selecție de astfel de comentarii, iar scopul acestui articol nu este de a discredita o operă, ci pentru a demonstra că literatura poate fi extrem de subiectivă, dincolo de atuurile literare ale unei cărți.

Mia (2 stele din 5): „Ai avut vreodată o ceartă cu cineva din cauza unei neînțelegeri ca să-ți dai seama, mai târziu, că aveți ambii aceleași viziuni și că în tot acest timp v-ați certat degeaba? Cam așa a fost și cu 1984. „Totalitarismul este rău! Războiul nu este răspunsul!” În principiu, ești de acord cu aceste mesaje, dar, după ceva timp, ai dureri de cap și-ți dorești să înceteze să mai strige: „Da, sunt de acord cu tine, înțeleg ce spui și simt același lucru … Acum, te rog să te oprești și nu mai striga!”. Ar fi fost mai eficient.”

Anastasia (1 stea din 5): „Cel mai aiurea roman din lume. Vreau să-l rup și să-i ard bucățile.”

Arturo (2 stele din 5): „Dacă nu exista Evgheni Zamiatin nota mea pentru carte n-ar fi fost doi, dar așa plagiatul lui Orwell reduce din valorile acestei cărți.”

Megha (3 stele din 5): „1984. Am auzit atâtea despre această carte, încât mă așteptam la un fel de minune care să-mi cutremure pământul de sub picioare. Dar, terminând-o, am fost în stare să exclam doar „Meh”.

Cas (o stea din 5): „Fragmentul meu preferat din carte este momentul în care Winston îi citește o carte lui Julia și ea adoarme”.

sursa: Goodreads

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

  1. Julia

    19 July

    atât de genială mi se pare seria asta de articole încât mă oftic că nu mi-a venit mie ideea :))

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE