READING

Cele mai acide și amuzante recenzii pe Goodreads d...

Cele mai acide și amuzante recenzii pe Goodreads despre Lolita

Atât la momentul apariției, dar și câteva decenii mai târziu, Lolita lui Nabokov încă mai reușește să stârnească controverse. Totuși, romanul lui Nabokov rămâne o piesă de rezistență în literatură. Dar nu toți cititorii împărtășeșc această părere. Unii o numesc obscenă, alții zic că-i patetică. Unde? Pe Goodreads. Am făcut anterior o selecție de recenzii acide pentru romanele Mândrie și Prejudecată, 1984, Marele Gatsby și Ulise, iar acum va avea de suferit Lolita.

Jimmy (o stea din 5): „Lolita este o carte remarcabilă. Dar nu pentru că-i bună, ci pentru că-i extrem de plictisitoare. Și cât de banal este Humbert Humbert, în pofida perversității sale. Au mai existat oare personaje mai plictisitoare decât el? Ce altceva, cu excepția pedofiliei, îl face interesant?”.

Sara (o stea din 5): „Știu că sunt în minoritate pentru că nu văd strălucirea acestui roman. Are un subiect respingător și cu o relație intimă pe care nu-mi permit să o admir.”

Lionne (3 stele din 5): „Nu știu cum a fost în cazul vostru, dar eu mai degrabă aș fi citit o carte cu numere de telefoane scrisă de Nabokov decât Lolita. Tehnică impecabilă, subiect aiurea.”

Chelsea (o stea din 5): „Ghid începător pentru pedofili”.

Julia (3 stele din 5): „La început am fost cucerită iremediabil de proza lui remarcabilă, apoi Nabokov a hotărât să-mi joace festa cu o aceeași proză, dar extrem de plictisitoare. Abia am reușit să ajung la ultimele pagini”.

Delphine (2 stele din 5): „Deși proza lui Nabokov este armonioasă și are un ton liniștit care ghidează cititorul, eu pur și simplu N-AM PUTUT trece peste ciudățenia și obsesia naratorului”.

sursa: Goodreads

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE