READING

Cele mai acide și amuzante recenzii pe Goodreads d...

Cele mai acide și amuzante recenzii pe Goodreads despre Mândrie și Prejudecată

Am scris anterior despre cele mai acide și amuzante recenzii pe Goodreads despre romanul 1984, iar acum a venit rândul romanului Mândrie și Prejudecată de Jane Austen. Această carte are mii de fani în întreaga lume, a avut parte de câteva ecranizări și, chiar dacă au trecut multe decenii de la prima publicare, oricum mai rămâne pe lista celor mai vândute romane. Totuși, mai există cititori care se arată nesatisfăcuți de tehnica scriitoarei, de povestea lacrimogenă de dragoste dintre protagoniști și, într-un final, scad rating-ul general al cărții pe Goodreads.

Noi am făcut o selecție de astfel de recenzii:

Peter (2 stele din 5): „18 capitole… Faceți o pauză pentru a memora cifra… OK. 18 capitole și nimic nu s-a întâmplat. Mi-a plăcut stilul ei de scriere, dar la fel de mult apreciez textul de pe o cutie de cereale, așa că asta nu înseamnă prea mult.”

Rex (o stea din 5): „Cea mai supraestimată carte din istoria literaturii. Subiectul este divizat între o lipsă de sens și trivial”.

Kerrie (o stea din 5): „Am să-l las pe Mark Twain să vorbească pentru mine: De fiecare dată când citesc Mândrie și Prejudecată, îmi vine s-o dezgrop pe Jane Austen şi să-i lovesc craniul cu propria ei tibie”. (Letter to Joseph Twichell, 13 September 1898)

Shae (o stea din 5): „Ceea ce mă uimește cel mai mult la această carte nu este lipsa unor personaje interesante și nici lipsa evenimentelor în nuvelă. Nu mă uimește nici măcar lipsa unui subiect ori faptul că este considerată clasic. Cel mai mult mă uimește că Austen a reușit să întindă în 61 de capitole (pe bune!) o istorie care merita mai puțin de patru pagini”.

Caroline (o stea din 5): „Un scris pretențios și cu artificii nu face o poveste mai interesantă. Austen a creat personaje rigide, unidimensionale și le-a adus la viață (atât cât a putut) într-o poveste plictisitoare. Nimeni nu scrie romance mai rece decât Austen”.

Federica (o stea din 5): „Mi-aș fi dorit să nu-mi pierd timpul cu această carte. Am trăit povești de dragoste mai interesante decât a reușit Austen să scrie. Plictisitor!”

sursa: Goodreads 

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE