READING

Cele mai acide și amuzante recenzii pe Goodreads d...

Cele mai acide și amuzante recenzii pe Goodreads despre Marele Gatsby

F. Scott Fitzgerald, alături de contemporanii săi precum Hemingway, este considerat unul dintre cei mai mari scriitori americani ai secolului XX. Până aici este bine. Totuși, pe lângă critica literară pozitivă și fani împătimiți ai romanelor sale, mai există din cei care, conform recenziilor de pe Goodreads, sunt dezamăgiți de magnum opus-ul său — Marele Gatsby. Am cules anterior critică acidă pentru romanele 1984 și Mândrie și Prejudecată, iar acum a venit vremea celei mai glamuroase nuvele să treacă prin această provocare.

Inge (o stea din 5): „Un singur lucru mi-a plăcut la Marele Gatsby. A fost o nuvelă scurtă.”

Andrew (2 stele din 5): „Plictisitor. Plictisitor. Plictisitor. A început încet, a continuat și mai încet, acțiunea a devenit mai rapidă la final, apoi, spre bucuria mea, s-a terminat. Dacă cartea nu era atât de scurtă, probabil aș fi renunțat la ea.”

Sara (2 stele din 5): „Marele Gatsby, în viziunea mea, reprezintă o serie de conversații ciudate, urmate apoi de o tăcere ciudată în casa unui fost iubit. Toate personajele sunt îngrozitoare. Daisy este egoistă și idioată. Gatsby este naiv și înfiorător pe alocuri. Tom este misogin și insuportabil.”

Kaya (2 stele din 5): „Îmi poate explica cineva de ce această carte este considerată clasică? Eu n-am descoperit NIMIC revoluționar care să-mi schimbe viața. Este plictisitoare, superficială, fără subiect, iar naratorul este nedemn de încredere”.

Dylan (o stea din 5): „Această carte n-are niciun sens. Nimic nu se întâmplă în carte. Personajele doar discută, beau și se înșeală. Recomand această carte nimănui!!!”

Zeek (o stea din 5): „Sunt la jumătate de carte și deja nu mă mai interesează. O să citesc un rezumat. Dacă-mi doream să citesc despre oameni bogați și bețiile lor, citeam mai degrabă presa galbenă”.

sursa: Goodreads

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE