READING

Cele mai acide și amuzante recenzii pe Goodreads d...

Cele mai acide și amuzante recenzii pe Goodreads despre Ulise

Apreciată pentru proza inovativă, Ulise, de departe, este una dintre cele mai apreciate opere literare, dar și cea mai complicată – zic unii. Joyce spunea că a optat dinadins pentru acest stil, pentru a le da criticilor săi de lucru în următorii 300 de ani și… i-a reușit. Doar că această muncă nu le-a revenit doar criticilor literari, ci și cititorilor care, cu o abundență de detalii, îi tot desființează opera pe Goodreads. Am făcut anterior o selecție de recenzii acide pentru romanele Mândrie și Prejudecată, 1984 și Marele Gatsby, iar acum va avea de suferit Ulise.

Jimmy (o stea din 5): „N-o pot citi. A căzut în toaletă și nu s-a uscat bine. O fi acesta un semn de la Dumnezeu. Am decis să n-o ard, ci s-o arunc. Știu, sunt un om oribil”.

Ike (2 stele din 5): „Viața este prea scurtă ca să citești Ulise”.

Dan (o stea din 5): „Cărțile bune trebuie să participe într-o conversație cu cititorul. Eu am făcut greșeala să-l invit pe Joyce — via Ulise — la o discuție literară, dar el nu este un interlocutor prea bun. El doar s-a așezat într-un colț și a mormăit incoerent pentru el.”

Maria (o stea din 5): „Câtă pierdere de timp și efort. Cred că dacă există iadul, toți cei care vor ajunge acolo vor fi obligați să citească această carte pe vecie”.

Chad (o stea din 5): „Dacă cineva-ți spune cât de minunată, revoluționară și îndrăzneață este această carte, lovește-i cu o nuia, pentru că sunt niște proști. Dacă-ți spun că au terminat cartea și că le-a plăcut, să știi că sunt niște minciunoși pretențioși. Am încercat s-o citesc de două ori. De fiecare dată am ajuns la pagina 50 și am renunțat”.

Sheila (o stea din 5): „Este cea mai îngrozitoare carte pe care am citit-o vreodată. Este de neînțeles. Am citit undeva că Joyce n-a câștigat niciun penny pentru această carte și trebuie să vă mărturisesc că sunt încântată. El n-a meritat pe bune niciun penny pentru textul lui impenetrabil, criptic și monstruos.”

Gary (o stea din 5): „Am citit 86 de cărți în 2017. Am citit 650 de cărți în toată viața mea. Ulise este cea mai groaznică carte pe care citit-o vreodată. Mi-a plăcut doar pisica din roman”.

sursa: Goodreads

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE