READING

Cele mai bune cărți ale anului 2017 conform Goodre...

Cele mai bune cărți ale anului 2017 conform Goodreads

Anual, cea mai mare rețea de socializare pentru cititori, Goodreads, desemnează cele mai bune cărți ale anului. Topul acesta are valoare nu pentru că o comisie de literați își dau cu părerea și împart premii, ci pentru că aceste cărți sunt votate de către cititorii obișnuiți. Iată care sunt, așadar, cărțile publicate anul acesta și care, după părerea utilizatorilor Goodreads, sunt cele mai bune din categoriile lor:

Ficțiune

Celeste Ng debutează în 2014 cu fascinanta nuvelă Tot ce nu ți-am spus, iar trei ani mai târziu apare Little Fires Everywhere, carte care a luat premiul Goodreads pentru ficțiune, având 39.077 de voturi.

Mystery & Thriller

La doi ani după ce a câștigat la această categorie cu „Fata din tren”, Paula Hawkins cucerește iarăși simpatia publicului cu romanul Into the Water, având  48.247 de voturi.

Ficțiune istorică

Autoarea Lisa Wingate câștigă la categoria Ficțiune Istorică cu romanul Before We Were Yours. Cartea, inspirată de o istorie reală, spune povestea unei agenții de adopție care fura copii și-i vindea familiilor bogate.

Fantasy

Niciodată nu subestimați puterea fanilor lui Harry Potter. Deloc surprinzător, câștigătoarea la categoria Fantasy este J.K Rowling cu romanul Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Romance

Iubitorii de drame și iubiri neîmplinite și-au ales regina! Colleen Hoover este câștigătoare la categoria Romance deja trei ani consecutiv. Despre ce este nuvela? Vină, drame de familie, minciuni pe web și o eroină care riscă să-și piardă iubirea vieții, după ce îi destăinuie un secret oribil.

Science Fiction

Andy Weir, autorul cărții „Marțianul”, cel care și în 2014 a fost ales câștigător la această categorie, cucerește în 2017 cu o nouă carte despre o aventură spațială și un complot care are loc în singurul oraș de pe Lună.

Horror

Inegalabilul Stephen King și fiul acestuia, Owen King, au cucerit simpatia publicului la categoria horror cu romanul Sleeping Beauties. Subiectul, ca de obicei, este unul intrigant. Ce se întâmplă, dacă toate femeile merg la culcare și nimeresc într-o fel de comă indusă din care nu-și pot reveni?

Non-ficțiune

Lilly Singh este o vloggeriță renumită care încearcă să împărtășească istoria succesului său în cartea How to be a Bawse. Credem că i-a reușit, dacă a luat premiul mare la această categorie.

Alte categorii:

Umor

Biografii & Autobiografii

Poezie

Tu ai votat? Ce părere ai despre aceste rezultate?

Sursa: Goodreads

Comentarii

comentarii


Un om ca o mare. Follow on Instagram @veronica_zubcu

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE