READING

Cele mai proaspete seriale filmate după cărți

Cele mai proaspete seriale filmate după cărți

Anul acesta este unul promițător în materie de ecranizări. Numai câtă agitație a stârnit sezonul 7 de Game of Thrones. Dar iată că aceasta nu este unicul serial care ar putea să te învolbureze. Producătorii promit cel puțin 8 ecranizări după cărți. Așa că grăbește-te să le citești mai întâi. Unele seriale deja au fost lansate pe ecranele mari.

Obiecte ascuțite (SUA, 1 sezon)

 PC: www.releasedateportal.com

Premiera acestui serial va avea loc la sfârșitul anului 2017 și se bazează pe cartea cu același nume scrisă de Gillian Flynn. Jurnalista Camille Preaker este trimisă de redactorul său în orașul natal pentru a afla detaliile unor crime terifiante care s-au întâmplat acolo. Dar nimeni nu știe de ce Camille a plecat la rândul său din acel loc cu mulți ani în urmă…

Alias Grace (Canada, 1 sezon)

 PC: www.thestar.com

Premiera acestui serial va avea loc în noiembrie 2017 și se bazează pe cartea cu același nume scrisă de Margaret Atwood. La rândul său, Alias Grace se bazează pe celebrul caz de omor din 1843 în Canada, când Thomas Kinnear și slujitoarea sa, Nancy Montgomery, au fost uciși. Învinuiți de omor au fost alți doi slujitori, printre care și protagonista, Grace Marks. Este sau nu vinovată femeia? La această întrebare a încercat să răspundă scriitoarea și scenariștii.

The Miniaturist (Marea Britanie, 1 sezon)

 PC: www.irishnews.com

Premiera serialului va avea loc la sfârșitul anului 2017 și se bazează pe cartea cu același nume scrisă de Jessie Burton. Acest mini-serial spune povestea unei familii stranii, dar foarte bogată din Amsterdamul secolului XVII. Acest thriller întunecat este construit doar din mistere și are să vă poarte printr-o lume ocultă unde păpușile protagonistei, Nella Oortman, își vor trăi propria viață, fiind întotdeauna cu un pas înaintea prototipurilor sale umane.

Prietena mea genială (Italia, 4 sezoane)

 PC: www.harpersbazaar.co.uk

Premiera serialului va avea loc în toamna anului 2018 și se bazează pe cărțile scriitoarei Elena Ferrante. Serialul va avea 4 sezoane a câte 8 serii care vor corespunde cărților Prietena mea genială, Povestea noului nume, Cei care pleacă și cei care rămân, Povestea copilului pierdut. Tetralogia napolitană va fi regizată de Saverio Costanzo.

Aceste cărți au influențat atât de mult cititorii, încât scriitoarea anonimă, care se ascunde sub pseudonimul Elena Ferrante, a fost inclusă în lista celor mai influenți oameni conform revistei Times. În același timp, scriitoarea participă și la scrierea scenariului, reușind să-și ascundă identitatea. Aceasta colaborează doar prin email.

Strike (SUA, 3 sezoane)

 PC: www.denofgeek.com

Premiera serialului va avea loc la sfârșitul lunii august și se bazează pe cele trei cărți ale scriitoarei J.K.Rowling, The Cuckoo’s Calling (2013), The Silkworm (2014) și Career of Evil (2015). Asupra acestui serial lucrează echipele de la HBO și BBC și este unul dintre cele mai așteptate ecranizări ale anului. Serialul spune povestea lui Cormoran Strike, veteran al războiului și cel care devine unul dintre cei mai buni detectivi din Londra.

The Mist (SUA, 1 sezon)

 PC: www.screenrant.com

Premiera acestui serial a avut loc în iunie 2017 și se bazează pe nuvela cu același nume scrisă de Stephen King. În plus, scenariul proaspătului serial a fost scris de însuși autorul cărții, deci se prea poate să fie o ecranizare promițătoare. În 10 serii ni se spune povestea unui mic orășel care a fost înghițit de ceață. Dar această ceață nu este un fenomen al naturii, ci rezultatul unui experiment științific care va aduce distrugeri și teroare micului orășel. Amintesc că există și un lungmentraj din 2007.

Famous in Love (SUA, 1 sezon)

 PC: www.freeform.go.com

Premiera serialului a avut loc în aprilie 2017 și este bazat pe cartea cu același nume a scriitoarei Rebecca Serle. Se recomandă tuturor celor care sunt fani al serialului american Gossip Girl și asta pentru că Famous in Love este construit pe aceleași teme veșnice: dragoste, trădare, prietenie și falsitate. Protagonista, Paige Townsen, primește un rol important într-un film la Hollywood. Curând, viața ei se schimbă cardinal și tot mai mulți oameni ajung s-o înconjoare. Totuși, lui Paige îi este greu să înțeleagă dacă toți caută doar să guste din faima ei ori îi sunt prieteni adevărați.

Riverdale (SUA, 2 sezoane)

 PC: www.denofgeek.com

Premiera primului sezon a avut loc în ianuarie 2017, iar al doilea urmează în octombrie 2017. Serialul, în parte pentru adolescenți, este bazat pe cartea Archie Comics și reprezintă o variantă mai simplistă a serialului Twin Peaks. Un grup de adolescenți, plictisiți de moarte, încep să sape în istoria micului oraș în care trăiesc. Tainele apar una după alta, iar eroii sunt antrenați în aceste mistere și caută să le rezolve cu orice preț. Le este recomandat celor care preferă genul YA.

Dacă ai reușit să vezi deja unul dintre aceste seriale, nu ezita să ne scrii părerea ta în comentarii. Vizionare plăcută!

MPC: www.screenrant.com

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE