READING

Cele mai ridicole scene de sex din literatură

Cele mai ridicole scene de sex din literatură

Ți s-a întâmplat vreodată să descoperi un pasaj erotic într-o carte și să ai impresia că autorul a cam exagerat în descrieri, iar sexul brusc s-a transformat într-o scenă aburită doldora de hiperbole redundante? Ei, acum nu știu cum a fost în cazul tău, dar criticul literar Rhoda Koenig și editorul Auberon Waugh au considerat necesar să taxeze scenele erotice superficiale din romane și au lansat în 1993, sub egida revistei britanice The Literary Review, premiul Bad Sex in Fiction.

Printre nominalizații la acest premiu s-au numărat chiar și unii dintre cei mai buni scriitori contemporani, cum ar fi Amos Oz (nominalizat la Nobel), Philip Roth (câștigător al premiului Pulitzer), Stephen King și Haruki Murakami, dar și autori mai puțin cunoscuți. Bunăoară, Wendy Perriam a luat premiul în anul 2002 pentru un pasaj din romanul Speak Softly.

Ciudat, el era îmbrăcat în dungi, deși era gol. Dungile erau erotice, uniforma taților 2D. Chiar și penisul domnului Hughes avea o dungă seducătoare pe prepuț.

Primul autor care a luat acest premiu prestigios a fost Melvyn Bragg datorită unei descrieri în romanul A time to dance:

Ochii închiși, degetele în interiorul tău, pipăi mătasea cauciucată și fluidă care se topește, o hartă moală de mistere, clitorisul excitat, care duhnește a tine, limbile noastre imită degetele, mâinile tale mă mângâie și mă strâng suficient cât să nu mă excit prea mult.

Apoi au continuat cu Philip Hook, Philip Kerr, David Huggins, Nicholas Royle, Sebastian Faulks, etc. și Erri De Luca în 2017 pentru cartea The Day Before Happiness:

Penisul meu era o sculptură înțepenită în stomacul ei. Cu o mișcare bruscă a șoldurilor, ea m-a întors și am fost deasupra. Ea și-a deschis picioarele, și-a scos rochia și, ținându-mi șoldurile în jur, a împins bastonul meu în deschizătura ei. Eram o jucărie în mâinile ei pe care o mișca rotativ.

Deși a fost creat pentru a amuza comunitatea literară, Bad Sex in Fiction nu este tocmai un premiu pe care scriitorii și l-ar dori în palmares. Autorul irlandez Rob Doyle a scris un articol pentru Irish Times în care își expune părerea privitor la premiu. El acuză organizatorii premiului de crearea unui tabu despre descrierile sexuale.

În fiecare an, britanicii, această rasă beligerantă de cârcotași, se amuză pe seama romanelor care, consideră ei, includ pasaje sexuale de prost gust. Aceste premii „Bad Sex in Fiction” mi se par ridicole.

Însă sunt și dintre cei care nu se arată afectați de nominalizare, știind că astfel pot chiar să vândă mai mult cărți de pe urma premiilor.

Ridicol premiu sau nu, opinia publică a tot cerut și înființarea unui premiu pentru cele mai bune scene de sex din literatură, susținuți fiind de The Guardian care a publicat o serie de articole și a solicitat în repetate rânduri să se apuce cineva de organizarea acestui eveniment. Au răspuns provocării cei de la Erotic Review Magazine care planifică să lanseze premiul în viitorul apropiat.

Până la urmă premiile se acordă pentru o scriitură de calitate și nu pentru un act sexual consumat.

Comentarii

comentarii


Sunt suma a ceea ce am citit și a oamenilor pe care i-am întâlnit. Follow on Instagram @vicamudreac.vm

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE