READING

Cele mai tari muzee din lume dedicate unor faimoas...

Cele mai tari muzee din lume dedicate unor faimoase personaje literare

Unele personaje literare sunt atât de memorabile încât trec dincolo de paginile cărților și încep să trăiască o viață separată de autorii lor. Ți-ar părea, bunăoară, că Sherlock Holmes este un om viu, nu în zadar i-a fost dedicat și un muzeu. Dar faimosul detectiv nu este unicul personaj literar care s-a pricopsit cu ditamai muzeul, amintiți-vă de Don Quijote, baronul Münchhausen sau Faust. Iar noi, cu drag de voi, am întocmit o listă acest tip de muzee.

1. Muzeul lui Sherlock Holmes, Londra

Muzeul Sherlock Holmes poate fi găsit pe legendara stradă Baker Street din Londra. Muzeul, de fapt, încearcă să reproducă viața și munca celebrului detectiv, personajul fictiv creat de Sir Arthur Conan Doyle. Poți intra în muzeul în stil victorian pe la parter, unde se află un magazin care comercializează toate cărțile în care apare personajul. Primul etaj a fost proiectat inteligent și aranjat să arate exact ca și camera lui Sherlock descrisă în carte. Al doilea etaj conține modele de ceară cu alte personaje care au apărut în cărțile populare scrise de Doyle. De asemenea, doctorul Watson, un actor deghizat, îi întâmpină pe vizitatori.

 PC: londonist.com
 Patul lui Sherlock. PC: londonist.com
 Biroul lui Sherlock. PC: londonist.com
 PC: londonist.com

2. Muzeul dedicat poveștilor lui Astrid Lindgren (Junibacken), Stockholm

Toate personajele lui Astrid Lindgren au o casă — muzeul Junibacken. Un tren de poveste îi aduce pe părinți și copii la Villa Villekulla unde trăiește Peppi Ciorap Lung, la o casă pe acoperișul căruia stă Karlsson-on-the-Roof, dar și alte adrese. Muzeul este interactiv. Copiii pot atinge orice, pot alerga și juca oriunde.

 PC: travel4kids.ru
 PC: www.smallfolktravel.com
 PC: hiveminer.com

3. Muzeul Harry Potter, Londra

Parte a studioului The Warner Brothers, la ieșirea din Londra, muzeul The Making of Harry Potter conține toate costumele, interiorul, efectele speciale utilizate în timpul filmărilor pentru cele opt ecranizări.

 PC: Konstantin Shestakovsky / londonhikes.livejournal.com
 PC: Konstantin Shestakovsky / londonhikes.livejournal.com
PC: Konstantin Shestakovsky / londonhikes.livejournal.com

4. Muzeul Don Quijote, Ciudad Real, Spania

Chiar dacă Cervantes n-a dat un nume locului de baștină al personajului său, în Spania este un loc unde se adună toți admiratorii lui Don Quijote. Vila se află în Ciudad Real și are în grijă sute de picturi, statui și gravuri în cinstea cavalerului și ajutorului său — Sancho Panza.

 PC: blog.avexperience.es
 PC: www.lacronica.net

5. Muzeul D’Artagnan, Lupiac, Franța

În sătucul Lupiac, care se află aproape de munții Pirinei, se adună toți admiratorii lui D’Artagnan. Locul n-a fost ales întâmplător, așa cum în apropiere se află Castelmore, locul unde s-a născut personajul lui Duma.

 PC: Wikipedia
 PC: Wikipedia

6. Muzeul baronului Münchhausen, Letonia

Casa în care se află muzeul a fost construit în locul reședinței vechi, unde baronul — prototipul personajului — și-a petrecut cei mai frumoși ani din viață alături de soția sa. De altfel, muzeul redă toată atmosfera din cartea lui Rudolf Erich Raspe — cel care se presupune că a fost inspirat de adevăratul baron pentru a crea personajul —, iar vizitatorii se pot bucura de trofeele sale de vânătoare.

 PC: www.latvia.travel
 PC: www.latvia.travel
 PC: www.latvia.travel

7. Muzeul Faust, Knittlingen, Germania

În orașul Knittlingen s-a născut prototipul personajului lui Goethe — Dr. Johann Faust. Aici, într-o clădire în care a fost cândva primăria, a fost deschis muzeul dedicat lui și o arhivă.

 PC: www.knittlingen.de
 PC: www.knittlingen.de

Nu uita să ne scrii în comentarii, dacă am ratat vreun muzeu la fel de spectaculos dedicat personajelor literare.

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE