READING

Coperțile de la editura Polirom în vizorul expertu...

Coperțile de la editura Polirom în vizorul expertului. Ce greșeli au comis designerii

Ne ținem în continuare de analize și discutăm cu experții din lumea design-ului grafic pentru a descoperi cât de „corect” sunt proiectate coperțile unor cărți.

De data aceasta am discutat cu designerul Ekaterina Ryabaya care a emis un verdict pentru 6 coperți selectate de echipa HaiBun de la editura Polirom. Amintim că Ekaterina nu a citit aceste cărți, iar analiza s-a făcut doar din punct de vedere al aspectului vizual.

PC: targulcartii.ro

Plusuri: Dacă punem titlul în raport cu coperta, aș presupune că este vorba despre bărbați naivi. Coperta emană o atitudine relaxată și ușoară.

Minusuri: Coperta nu este suficient de atrăgătoare din punctul de vedere al ilustrației. Este foarte simplă și ștearsă.

PC: polirom.ro

Plusuri: Grafica este excepțională, imaginea generală este redată foarte interesant. Din imagine putem deduce trei elemente importante ale cărții: timpul, spațiul și omul care trăiește în ele.

Nu văd puncte slabe în această ilustrație.

PC: polirom.ro

Plusuri: În general, tot ce are legătură cu uterul mamei fascinează și atrage. Aș presupune că autorul scrie despre viață și soartă.

Minusuri: Dreptunghiul cu titlul cărții este prea formal. Consider că pentru o astfel de copertă misterioasă această formalitate nu-și are locul.

PC: polirom.ro

Plusuri: Ilustrația spune o istorie. O istorie despre un grup de oameni, despre o familie, prieteni, aventurile și viața lor. Intrigă. Cioara, ca simbol al înțelepciunii și al experienței de viață, se încadrează foarte bine în această copertă.

Minusuri: Ca și în coperta precedentă, chenarul este de prisos.

PC: polirom.ro

Plusuri: Delimitarea elementelor pe copertă este executată foarte bine. Îți atrage privirea imediat. Această poveste este despre o fată care vrea să se găsească pe sine. Ea cunoaște lumea prin cărți, iar în timp își descoperă propria personalitate. Fonturile sunt utilizate interesant, ca într-o poveste sau într-un mit.

Nu văd niciun minus în această ilustrație.

PC: polirom.ro

Plusuri: Totul este simplu. Fotografia redă existența neatractivă a acestei babe. Cred că atmosfera coperții rezonează cu atmosfera textului, a istoriei.

Minusuri: Dacă vă place simplitatea, atunci vă place și această copertă. După mine, e cam prea simplă.

Voi ce părere aveți despre aceste coperți? V-ar determina să cumpărați cartea?

Comentarii

comentarii


Un om ca o mare. Follow on Instagram @veronica_zubcu

RELATED POST

 1. Iuhasz Gerlinde

  11 October

  Dragut articolul. Cam rezonez cu ce a spus designerul. Ci exceptia ultimei carti. Mie imi place.
  Adevarul e ca mereu o sa fi atras de o carte cu o coperta interesanta. Pentru ca e primul lucru pe care il stii despre ea. E prima impresie, prima cunostinta. Asa ca este un aspect important.
  Eu sunt dezamagita cand vad carti bune cu coperta care nu imi place. Simt ca cineva nu a stiut sa o aprecieze si sa o imbrace rorespunzator.

 2. Bookish

  12 October

  La Polirom cărțile cred că se vând indiferent de copertă pentru simplul fapt că sunt Polirom 😛 În mare parte au coperte ok, rar am văzut ceva foarte neinspirat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE