READING

Cum arată bibliotecile private ale celebrităților...

Cum arată bibliotecile private ale celebrităților

Pentru cei mai înrăiți și bogați bibliofili nu este destul să viziteze biblioteca publică locală, ci trebuie să-și ridice una acasă. Este și firesc, mai ales când averea îți permite să construiești o bibliotecă asemănătoare cu Citadela din Game of Thrones. Sinceră să fiu, sunt chiar invidioasă pe construcțiile private monumentale cu rafturi în zeci de nivele și cărți care să-ți ajungă cât pentru o viață întreagă. Iar până ale mele se odihnesc una peste alta, așteptând să le onorez cu un loc de cinste în casă, mai trag cu ochiul la bibliotecile private ale celebrităților și trebuie să recunosc că sunt absolut fantastice.

Bunăoară, sutele de cărți ale faimosului designer Karl Lagerfeld. Acesta și-a ridicat o bibliotecă de la podea până la tavan în casa din Paris, iar tipăriturile și le păstrează orizontal, rafturile amintind de celulele unui fagure.

 PC: www.businessinsider.com

Regizorul George Lucas are o bibliotecă grandioasă la ferma Skywalker Ranch din Nicasio, California, și-și adăpostește acesta cărțile sub o cupolă magnifică din sticlă.

 PC: www.businessinsider.com

Inventatorul și antreprenorul milionar din America, Jay Scott Walker, deține o bibliotecă colosală în casa sa din Ridgefield, Connecticut. Această suprafață de 3600 de metri pătrați găzduiește multiple scări și peste 30.000 de cărți.

 PC: www.cbsnews.com
 PC: www.cbsnews.com

Regizorul Woody Allen are o bibliotecă drăguță în apartamentul său din New York ascunsă printre decorul clasic al unui veritabil aventurier.

 PC: www.bookriot.com

Fosta soție a regizorului, Diane Keaton, și-a construit o bibliotecă chiar în holul reședinței sale din Beverly Hills care datează din 1920. Predomină în această bibliotecă cărțile despre arhitectură și fotografie, marile pasiuni ale actriței.

 PC: www.architecturaldigest.com

Vedeta americană de televiziune, Julia Child, și-a ridicat o bibliotecă confortabilă în casa din Cambridge, Massachusetts.

 PC: www.bookriot.com

Fostul președinte al Americii, Ronald Reagan, și soția acestuia, Nancy, au avut o bibliotecă modestă și conservativă.

 PC: www.architecturaldigest.com

Scriitorul Neil Simon are o bibliotecă/birou la fel de modestă în penthouse-ul său din New York.

 PC: www.architecturaldigest.com

În reședința din Malibu, actorul Mel Gibson are o bibliotecă mică în salon în care, spune el, adăpostește cărți istorice. 

 PC: www.architecturaldigest.com

Lionel Richie deține o bibliotecă clasică în reședința sa din Beverly Hills.

 PC: www.architecturaldigest.com

Închei lista cu biblioteca profesorului de la Johns Hopkins University din Baltimore, Richard Macksey, care, deși nu este o celebritate, are cea mai tare bibliotecă, după părerea mea, din toată lista și deține aproximativ 70.000 de cărți și manuscrise.

 PC: www.businessinsider.com

Care bibliotecă ți-a plăcut cel mai mult?

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE