READING

Cum să flirtezi cu ajutorul cărților. Ghid din epo...

Cum să flirtezi cu ajutorul cărților. Ghid din epoca victoriană

Tinerii, astăzi, se curtează pe rețelele de socializare și-și arată simpatia, de cele mai multe ori, prin like-uri. Dar în trecut, când nu existau asemenea privilegii, aceștia utilizau un limbaj secret al cărților. Da, da. Limbaj secret al cărților.

Regulile de conduită, în epoca victoriană în Anglia (n.r. aproximativ 1837 – 1901) și la sfârșitul secolului XIX în America, erau drastice, astfel că tinerii au fost nevoiți să caute metode inedite de a flirta unul cu celălalt.

Acest limbaj secret a fost descoperit de Sheryl Jaeger, proprietara unui anticariat din orașul Tolland, Connecticut, SUA, cu aproximativ 12 ani în urmă. Femeia a participat la o licitație și a cumpărat mai multe hârtii valoroase, printre care un plic în interiorul căruia se aflau două cărți poștale miniaturale care datau din secolul XIX. Aceste cărți poștale ofereau instrucțiuni pentru a flirta într-un mod secret cu sexul opus cu ajutorul unui lucru. De pildă, o carte.

Iată câteva instrucțiuni:

1. A ține cartea cu susul în jos — „Mă iubești?”;

2. A pune cartea pe umărul drept — „Da”;

3. A pune cartea pe umărul stâng — „Nu”;

4. A pretinde că numeri paginile — „Vii la biserică în această seară?”

5. A sprijini cartea de obrazul drept — „Ești prea dorit/ă”;

6. A sprijini cartea de obrazul stâng — „Suntem urmăriți”;

7. A abandona cartea — „Vreau să vorbesc cu tine”;

8. A ține cartea pe genunchi — „Poți vorbi cu mine”;

9. A ține cartea între dinți — „Te urăsc”;

10. A mișca cartea de-a lungul frunții — „Te iubesc”;

11. A ține cartea cu ambele mâini — „Pot să te conduc acasă?”;

 PC: Sheryl Jaeger/www.atlasobscura.com

De atunci, Sheryl a început să caute alte cărți poștale despre flirt, iar astăzi se poate mândri cu o colecție impunătoare. Aceasta a adunat un adevărat manual care, cu excepția cărților, mai conține și instrucțiuni despre cum să flirtezi prin intermediul pălăriilor, batistelor, creioanelor ș.a.

 PC: repository.library.brown.edu

În timp ce flirturile codate care implicau elemente de recuzită erau, probabil, ineficace, asta nu a împiedicat apariția luptătorilor anti-obscenități (în aceeași perioadă victoriană) care erau convinși că asemenea flirturi puteau dăuna moralității. Bunăoară, politicianul Anthony Comstock în cartea sa, Traps for the Young, din 1883 critică dur apariția acestor cărți poștale, motivând că este o metodă cum nu se poate mai convenabilă pentru „prostituatele de sex masculin” care astfel cuceresc adolescente nevinovate.

MPC: Library of Congress/www.loc.gov

sursa: www.atlasobscura.com

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE