Descendenți celebri ai marilor scriitori

Tu știai că Victoria Tolstoi, una dintre urmașii celebrului scriitor rus, este o cunoscută cântăreață de jazz în Suedia? Or, poate știai despre Rodrigo García Barcha, fiul lui Gabriel García Márquez, care este un regizor premiat la Cannes? Nu? Ei bine! Scriitorii clasici n-au lăsat omenirii, drept moștenire, doar opere literare, ci și descendenți talentați care, deși nu-i întrec la capitolul faimă, n-au mai puține reușite în carieră sau viața personală.

Lista noastră începe cu Dree Louise Hemingway. Dree este nepoata lui Ernest Hemingway și fiica actriței Mariel Hemingway. Dree a urmat cariera mamei sale și a devenit, de asemenea, o actriță, jucând în filme precum Starlet (2012), Listen Up Philip (2014) și While We’re Young (2014). În plus, Dree este și un model de succes. În ianuarie 2010, ea a devenit noua față a campaniei publicitare Gianfranco Ferré, participând și-n alte campanii pentru Gucci, Jean Paul Gaultier, Valentino, H&M, Chanel, Paco Rabanne ș.a.

 PC: www.fashionista.com

Anna Chancellor este nepoata îndepărtată a renumitei Jane Austen. Actrița britanică chiar a interpretat rolul lui Caroline Bingley în serialul BBC — Mândrie și Prejudecată, bazat pe romanul celebrei sale mătuși. Anna Chancellor, în parte, este cunoscută pentru rolurile sale în seriale precum Penny Dreadful, The Vice, Karaoke, Cold Lazarus, The Dreamers și Tipping the Velvet.

 PC: Wikipedia; www.thesun.co.uk

Actorul britanic Harry Lloyd este fiul lui Marion Dickens, editor de cărți pentru copii, și al lui Jonathan Lloyd, care conduce o agenție literară, precum și nepotul îndepărtat al scriitorului Charles Dickens. Harry Lloyd a devenit cunoscut după ce a jucat rolul lui Viserys Targaryen din Game of Thrones.

 PC: Wikipedia; www.reddit.com

Dacre Stoker este strănepotul autorului irlandez Bram Stoker (autorul celebrului roman Dracula). În 2009, Dacre Stoker a publicat continuarea romanului Dracula în colaborare cu alt scriitor — Ian Holt, acesta fiind debutul lui Dacre.

 PC: Wikipedia; www.express.co.uk

Lev Tolstoi n-a lăsat drept moștenire doar capodopere literare, ci și aproximativ 400 de urmași. Printre ei se numără și celebra intepretă suedeză de jazz — Louise Viktoria Tolstoy. De altfel, ea mai este cunoscută și după pseudonimul lady jazz.

 PC: Wikipedia

Rodrigo García Barcha este fiul scriitorului Gabriel García Márquez și al lui Mercedes Barcha Pardo. Regizor de film, scenarist și operator, Rodrigo a fost premiat și la Cannes. El a lucrat la un număr impresionant de filme și a obținut recunoașterea mondială în urma unor pelicule precum Four Rooms, Passengers și The Sopranos.

 PC: www.imdb.com; elpais.com

Adrian Conan Doyle este fiul creatorului lui Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle, și al celei de-a doua soții a scriitorului. Adrian nu s-a temut să rămână în umbra tatălui său și a devenit, la fel, scriitor. El a scris biografia tatălui, mai târziu orientându-se către personajul Sherlock Holmes și scriind o continuare a nuvelelor în care apare acesta. Adrian a mai încercat să publice în mod expres manuscrisele tatălui său care „n-au fost făcute publice”, dar experții au demonstrat că acestea erau false.

 PC: Wikipedia

Simon Tolkien este nepotul lui J.R.R. Tolkien și fiul lui Christopher Tolkien (al treilea fiu al scriitorului). Simon este scriitor, deși și-a început cariera în calitate de avocat. Este cunoscut pentru romanele No Man’s Land, The Inheritance, The King of Diamonds și Orders from Berlin.

 PC: Facebook; www.hollywoodreporter.com

Matthew Robert Salinger este actor și producător american cunoscut pentru rolurile sale în filmele Revenge of the Nerds și Captain America (1990). El este fiul autorului J.D.Salinger și al psiholoagei Alison Claire Douglas. De altfel, Matt mai are o soră. Margaret este scriitoare și a lansat în 2000 o carte de memorii dedicată tatălui său — Dream Catcher: A Memoir by Margaret A. Salinger.

 PC: www.picsofcelebrities.com; Wikipedia

Dmitri Andreevici Dostoievski, strănepotul lui Feodor Mihailovici Dostoievski, a locuit în Rusia şi în Germania şi a schimbat de-a lungul timpului peste douăzeci de profesii, printre care cea de actor, tăietor de diamante, vatman sau ghid turistic în muzeul dedicat străbunicului său.

 PC: www.vladimirskaja.de; Wikipedia

Danny Karapetian este nepotul scriitorului Ray Bradbury și și-a legat viața de film. El este ajutor de regizor și sound designer, în 2012 trecând și de cealaltă parte a ecranului cu un rol în filmul horror Devoured.

 PC: www.haletheatrearizona.com; Pinterest

Tarnel Abbott este nepoata lui Jack London, dedicându-și viața luptei pentru drepturile omului. Este avocat, activistă și mai și pictează. Trăiește în Richmond, California.

 PC: www.whitehorsestar.com; Wikipedia

MPC: www.fashiongonerogue.com; www.cinemagia.ro

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE