READING

Descoperă fascinanta bibliotecă privată a scriitor...

Descoperă fascinanta bibliotecă privată a scriitorului Umberto Eco

Umberto Eco, după ce s-a stins la 84 de ani, a lăsat în urma lui o mulțime de lucrări și o vastă bibliotecă. El a scris îndrăgitele romane Numele Trandafirului și Pendulul lui Foucault, dar și povestiri pentru copii, critică literară, texte academice despre semiotică, studii despre esteticul medieval și mass-media modernă etc. Totuși, scriitorul era de părerea că a fi prolific nu este tocmai bine, că el nu este „tipul acela de scriitor care publică câte o carte în fiecare an”, pierzând astfel „plăcerea de a lucra șase, șapte, opt ani la o istorie”.

Oricum Eco a scris foarte mult. La fel cum a și citit. El a fost un mare fan al scriitorilor James Joyce și Jorge Luis Borges. Noi doar ne puteam imagina câte biblioteci a descoperit Eco în călătoriile sale, dar nu trebuie să ne imaginăm cum arată biblioteca lui privată.

Cu peste 30.000 de cărți, Eco își diviza vizitatorii în două categorii, spune scriitorul Nassim Nicholas Taleb, citat de jurnalista Maria Popova. Primii făceau parte din categoria celor care reacționau cu „Wow! Câte cărți din cele înșiruite aici ați citit?” și cei din categoria cu numărul doi, foarte puțini, care înțelegeau că necesitatea unei biblioteci private nu era cea de a crește egoul, dar un instrument de cercetare. „Cărțile citite pot fi mai puțin valoroase decât cele necitite”, spunea el.

 PC: www.milanotoday.it

În imaginile următoare veți putea descoperi fascinanta bibliotecă a marelui gânditor:

MPC: www.arttribune.com

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE