READING

Doina Babcinschi: Uneori caut gelozie în ochii lui...

Doina Babcinschi: Uneori caut gelozie în ochii lui

Nu, nu pentru că admir alți bărbați pe stradă, nici pentru că discut cu alții și nici pentru că mi-am creat idoli în lumea muzicii.

Ar fi absolut firesc să fie gelos… pentru literatură.

Pentru că în fiecare noapte mă culc cu vreun bărbat. Ciudat, dar în biblioteca mea sunt foarte puține texte scrise de femei. Pentru că-mi sclipesc ochii de afecțiune față de poeții morți deja și tot le prind umbra, încercând să le găsesc urmele prin orașele în care au pășit cândva. Pentru că de sărbători îi dau autorii mei preferați și tot aștept să-mi împartă pasiunea.

În loc de cuvinte de amor îi citesc scrisorile altora, omit ce mi s-a întâmplat interesant în timpul zilei pentru a povesti ce s-a mai întâmplat în cartea din geanta mea.

Împreună cu toate sentimentele mele primește la pachet vânturi interioare, pagini, manuscrise, grupuri de personaje, conflictele interioare ale lui Michelangelo, durerile sentimentale ale lui Kafka, pasajele ingenioase ale lui Vișniec. Uneori îl sun doar pentru a-i citi un poem.

Ar fi absolut firesc să fie gelos… pe autorii mei.

Totuși, uneori, în loc de flori, îmi aduce o carte de Kafka din cele pe care nu le am încă. Iar atunci când îi pare că nu-l văd, îi desface ușor pelicula și inspiră aroma fină a tipăriturii.

Și totul devine atât de clar.

Clar și frumos. Ca o ficțiune.

Un text de Doina Babcinschi. O găsiți pe blogul www.scrisdemana.com.

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE