READING

Evenimente literare la care să mergi în această să...

Evenimente literare la care să mergi în această săptămână

Se pare că „hibernarea” din vară a luat sfârșit și odată cu asta a început valul de evenimente literare la care, credem noi, trebuie să ajungi neapărat. În parte, pentru că vei putea descoperi oameni interesanți, vei putea asculta și discuta cu ei, dar și vei fi mai aproape de cărți, vechea și marea noastră iubire! Începe astăzi cu Gheorghe Erizanu, editorul Cartier 🙂

29 septembrie 2017 // BOOKiseală: NeConferință cu Gheorghe Erizanu // 18:00 – 19:00

Locul: Biblioteca Ion Creangă (str. Alexei Șciusev 65)

Despre eveniment: Adolescenții care își pun sau, deocamdată, nu-și pun întrebarea „Ce citim și pentru ce citim?” sunt invitați să participe la o NeConferință cu scriitorul, editorul și bloggerul Gheorghe Erizanu. Folosiți această șansă pentru a vă exprima ideile, pentru a auzi părerile altora și pentru a pune întrebări, chiar incomode, protagonistului evenimentului.

Mai multe detalii găsești pe pagina de Facebook a evenimentului.

1 Octombrie 2017 // Встреча без названия, запятых и точек // 18:00 – 20:00

Locul: Biblioteca publică Marc Bloch (str. Nicolae Iorga 5)

Despre eveniment: Seară de poezie cu tema „Scara poeților”, adică vor fi citite poezii ale scriitorilor care reprezintă diferite secole și curente literare. Organizatorii promit și „Microfonul liber”, astfel oricine va putea recita propriile poezii, dar și să-și expună părerea cu privire la cele citite.

Mai multe detalii găsești pe pagina de Facebook a evenimentului.

2 Octombrie 2017 // Claudiu Komartin – La Republica // 18:00 – 20:00

Locul: Biblioteca Națională a RM (str. 31 August 1989, nr. 78A), sala „Alexe Rău”

Despre eveniment: Cenaclul Republica vă invită la o întâlnire cu Claudiu Komartin, poet și traducător român contemporan, eveniment ce va preceda lansarea de carte de a doua zi de la Librăria din Centru. Discuția va gravita în jurul antologiei de poezii „Maeștrii unei arte muribunde”, poeme alese 2010-2017, care, spune autorul, „încheie o etapă a vieții / poeziei mele”.

Mai multe detalii găsești pe pagina de Facebook a evenimentului.

3 octombrie 2017 // Seară poetică Claudiu Komartin // 18:15

Locul: Librăria din Centru

Despre eveniment: Cu ocazia apariției antologiei „Maeștrii unei arte muribunde” (Cartier de colecție nr.11), va avea loc o seară poetică cu participarea lui Claudiu Komartin și a invitaților săi: Emilian Galaicu-Păun, Irina Nechit, Dumitru Crudu, Iulian Fruntașu, Moni Stănilă.

Poezia lui Claudiu Komartin a apărut în reviste și antologii din Marea Britanie, SUA, Franța, Germania, Austria, Spania, Suedia, Olanda, Slovenia, Ungaria, Serbia, Croația, Israel, Polonia, Cehia, Bulgaria, Italia, Turcia, Japonia și Coreea de Sud. A tradus cinci romane din limba franceză și mai multe volume de poezie din engleză. Din 2009 organizează cel mai longeviv și mai constant club de lectură din România, Institutul Blecher, iar din 2010 este redactor-șef al revistei „Poesis internațional” și al Casei de Editură Max Blecher, pe care a fondat-o împreună cu artistul vizual Ana Toma.

Iar dacă aveți șansa să părăsiți Chișinăul pentru câteva zile, atunci nu trebuie să ratați festivalul internațional de literatură și traducere de la Iași.

4-8 octombrie 2017 // Festivalul Internațional de Literatură și Traducere

Despre eveniment: Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași este un proiect aflat la a cincea ediție, ce reunește la Iași, în perioada 4-8 octombrie 2017, profesioniști din domeniul cărții, atât din ţară, cât şi din străinătate. Scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali – cu toţii vor fi în centrul unor evenimente destinate, pe de o parte, publicului larg, dar şi specialiştilor din domeniu, pe de alta.

Mai multe detalii despre eveniment aflați pe pagina de Facebook a festivalului.

Comentarii

comentarii


Un om ca o mare. Follow on Instagram @veronica_zubcu

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE