Evenimentele lunii septembrie

Ca să fii pe fază și să nu ratezi niciun spectacol, vernisaj, concert sau lansare de carte, urmărești mai jos lista cu cele mai tari evenimente culturale din luna septembrie.

salon-de-carte-bookfest

Salonul Internațional de Carte, ediția a XXV-a Bookfest Chișinău

Între 31 august – 4 septembrie, Salonul Internațional de Carte Chișinău și cel mai important salon de carte din România – Bookfest, fac front comun pentru limba și literatură română. Cu ocazia Zilei Limbii Române și a împlinirii a 25 de ani de la independența Republicii Moldova, cele două evenimente aduc cele mai importante edituri din România și Moldova sub același acoperiș, la Moldexpo, în Pavilionul Central.

Pagina de Facebook a evenimentului 

cenaclul-republicaAndrei Gamarț și Svetlana Cârstean – poezie la Republica

La 25 de ani de la independență și tot atâția de la prima Ediție a Salonului Internațional de Carte al Bibliotecii Naționale, Cenaclul Republica vă propune două întâlniri cu autorii Andrei Gamarț și Svetlana Cârstean. Când? 1 septembrie, ora 18.30.

Pagina de Facebook a evenimentului 

editura-stiintaLansări de carte la Biblioteca Hașdeu

Lansarea volumelor: “Istoria ieroglifică”, “Hronicul vechimei a romano-moldo-vlahilor” de Dimitrie Cantemir şi “Scrieri” de Magda Isanos în cadrul Salonului Internaţional de Carte. Când? 2 septembrie, Biblioteca Hașdeu, ora 14:00 – 16:00.

Pagina de Facebook a evenimentului

vernisaj-antoine-irisse

Vernisajul Expoziției Antoine Irisse (1903-1957)

Expoziția prezintă 40 de lucrări de pictură realizate de Antoine Irisse, pictor francez originar din Basarabia, reprezentant al curentului fovist în pictură. La vernisaj va fi prezentă fiica artistului Danielle Kreitner. Expoziţia va rămâne deschisă până pe data de 6 noiembrie 2016. Când? 2 septembrie, Muzeul Național de Artă, ora 15:00-17:00.

Pagina de Facebook a evenimentului 

spectacol-lifeSpectacolul LIFE la Teatrul Spălătorie

LIFE chestionează posibilitățile și limitele rezistenței individuale pe timp de război. În secolul în care bătăliile nu se mai duc și nu se mai câștigă doar pe câmpul de luptă. Ci ajung prin intermediul propagandei din mass media și din rețelele sociale chiar în ograda ta, transformând până și grădinița împreună cu copilul tău într-o armă de luptă. Când? 4 septembrie, Teatrul Spălătorie, ora 19:00.

Pagina de Facebook a evenimentului 

ethno-jazz-festivalEthno Jazz Festival

Vino la Filarmonica Națională la cel mai tare festival de jazz din Republica Moldova. Când? 15-18 septembrie, ora 19:00.

Pagina de Facebook a evenimentului 

campanii-lecturaCampanii de promovare a lecturii: “Schimbă lumea donând o carte” și “Lecturi en plein air”

Pe parcursul desfășurării Salonului Internațional de Carte, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Liga Bibliotecarilor din Republica Moldova “Alexe Rău”, lansează 2 campanii de promovare a lecturii: “Schimbă lumea donând o carte” și “Lecturi en plein air”.

Evenimentele se vor desfășura în scuarul Bibliotecii Naționale pe perioada 31 august – 4 septembrie 2016, unde va fi improvizată o grădină amenajată special pentru pasionații de lectură. Vă așteaptă cărți interesante și surprize plăcute. Doritorii să-și manifeste dragostea de carte, dar și cei care vor să profite de ultimele zile însorite ale verii în compania unei cărți bune, sunt așteptați la Biblioteca Națională pe str. 31 August 1989, 78 A.

Pagina de Facebook a evenimentului 

valeriu-curtu-vernisaj

Vernisajul Expoziției Valeriu Curtu

Expoziția de față prezintă 45 lucrări (caricaturi) realizate de pictorul basarabean, Valeriu Curtu. Expoziţia va rămâne deschisă până pe data de 11 septembrie 2016. Când? 1 septembrie, Muzeul Național de Artă, ora 15:00-17:00.

Pagina de Facebook a evenimentului  

stanislaw-lemOpera scriitorului Stanisław Lem – critica societăţii contemporane

Serviciul Literaturile lumii al Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova invită toţi doritorii şi admiratorii creaţiei lui Stanisław Lem, scriitor de science fiction, satirist, eseist, filosof şi futurolog polonez, să participe la Masa rotundă sub genericul “Opera scriitorului Stanisław Lem – critică societăţii contemporane”, care va avea loc pe 2 septembrie 2016, ora 16.00 în blocul central al Bibliotecii.

Pagina de Facebook a evenimentului 

castanedaЧиталка / Cititoreală #1

Art Labyrinth începe cititoreala! Organizatorii vă așteaptă la o lectură de grup unde se vor discuta principalele idei ale scriitorului Carlos Castaneda și călătoria care i-a schimbat viața. Se va discuta în română și rusă. Intrarea gratuită. Ceai din partea casei. Când? 3 septembrie, ora 15:00.

Pagina de Facebook a evenimentului  

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE