READING

Experiment inedit de la artista Ekaterina Panikano...

Experiment inedit de la artista Ekaterina Panikanova: Picturi pe cărțile vechi

Cărțile nu sunt doar pentru citit! N-o spun eu, ci artista Ekaterina Panikanova. Talentata pictoriță de origine rusă a găsit o metodă inedită de a salva cărțile vechi. Aceasta le folosește în calitate de pânză pentru picturile sale.

Prima ei serie de lucrări a fost intitulată Errata Corrige (n.r. Lucrul asupra erorilor) și reprezintă o tentativă de a ilustra amintirile noastre din copilărie când obișnuiam să desenăm în manuale, caiete sau note de curs. Artista folosește pentru fiecare pictură din această serie paginile cărților pe care nu le fixează între ele, creând senzația unei combinații futuriste bizare. În plus, picturile ei seamănă cu un puzzle și par să încifreze un cod.

Mai mult decât atât, o companie olandeză de design, NLXL, a rămas fascinată de picturile Ekaterinei și a decis să le transforme într-o colecție de tapete, numind-o Biblioteka.

Ekaterina Panikanova este una dintre membrele asociației de creație Polyrealism care se caracterizează printr-o combinație de reguli academice stricte cu cele experimentale. Alte lucrări le găsiți pe site-ul personal al artistei.

PC: www.ekaterinapanikanova.com; www.admagazine.ru.

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE