READING

Filme nominalizate la Oscar în 2018 inspirate de c...

Filme nominalizate la Oscar în 2018 inspirate de cărți

Nominalizările la Oscar pentru 24 de categorii au fost anunțate la data de 23 ianuarie. Guillermo del Toro și filmul The Shape of Water este lider la acest capitol cu 13 nominalizări. Urmează Dunkirk cu 8 și Three Billboards Outside Ebbing, Missouri cu 7 nominalizări.

Totuși, în 2018, sunt doar 7 filme adaptate după cărți, un număr cu mult mai mic comparativ cu anii trecuți.

Printre acestea se numără și Blade Runner 2049 cu 5 nominalizări, care a fost inspirat de cartea Visează androizii oi electrice? de Philip K. Dick. Filmul este o continuare a peliculei din 1982 al regizorului Ridley Scott. Cu toate acestea prima ecranizare este mult mai aproape de subiectul cărții, decât actualul film, păstrând doar lumea creată de scriitor și introducând câteva personaje vechi.

Scenariul filmului Call Me by Your Name, cu 4 nominalizări la Oscar, a fost scris în baza romanului scriitorului american André Aciman. Ecranizarea, foarte aproape de original, spune povestea unui băiat de 17 ani care se îndrăgostește de un altul de 24 de ani, toate petrecându-se într-o zonă rurală din Italia. De fapt, filmul și cartea sunt o cronică a unei povești complicate de dragoste.

Mudbound, cu 4 nominalizări, a fost adaptat după nuvela istorică de debut a scriitoarei americane  Hillary Jordan. Filmul reproduce aproape în detalii subiectul cărții și spune povestea unei familii de africani care se mută în sudul Americii la o fermă moștenită. Acolo, chiar și după mult timp, aceștia au de înfruntat rasismul.

Ecranizarea Frumoasa și Bestia, cu 2 nominalizări, a avut încasări imense imediat după lansare și se bazează pe subiectul cunoscut al poveștii cu același nume. Munca scenaristului și a regizorului este una de zile mare. Deși îi cunoști finalul, te va ține interesat în fața ecranului.

Victoria & Abdul, cu două nominalizări la Oscar, se bazează pe romanul Victoria & Abdul: The True Story Of The Queen’s Closest Confidant al scriitoarei Shrabani Basu. Drama istorică spune povestea neobișnuită a prieteniei dintre regina Victoria și unul dintre servitorii ei de origine musulmană.

Scenariul pentru Molly’s Game, cu o singură nominalizare, a fost adaptat după autobiografia lui Molly Bloom, Molly’s Game: The True Story of the 26-Year-Old Woman Behind the Most Exclusive, High-Stakes Underground Poker Game in the World. Filmul spune povestea unei tinere inteligente care vrea să câștige bani cu ajutorul poker-ului pentru a-și termina studiile. Într-un final, aceasta a organizat cea mai mare rețea ascunsă de jucători faimoși de poker, unde se opera doar cu milioanele de dolari.

Ferdinand, cu o nominalizare, este un film animat în baza cărții The Story of Ferdinand scrisă de autoarea americană Munro Leaf. Un taur antrenat să lupte pe arenă înțelege că nu mai vrea să participe în astfel de sport. El iubește florile și încearcă să-i convingă și pe ceilalți tauri că trebuie să faci ceea ce vrei, dar nu ceea ce-ți cer ceilalți.

Cine crezi că va lua marele premiu?

PC: www.vanityfair.com/Kerry Hayes

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE