READING

Forbes a numit cei mai bogați scriitori din 2017

Forbes a numit cei mai bogați scriitori din 2017

După aproape o decadă, anunță Forbes, J.K.Rowling a revenit în fruntea celor mai bogați scriitori din lume cu un venit de 95 milioane de dolari. Aceasta l-a depășit pe prolificul James Patterson, care-și făcuse cuibuleț de ceva timp în vârful acestei piramide, cu 7 milioane de dolari. Banii câștigați de Rowling vin în mare parte din vânzările scenariului The Cursed Child, de la noile variante ilustrate ale cărții Harry Potter și popularitatea francizei Animale fantastice și unde le poți găsi.

În lista celor mai bogați autori din 2017, Rowling este urmată de James Patterson (87mil.$), Jeff Kinney (21mil.$), Dan Brown (20mil.$), Stephen King (15mil.$), John Grisham (14mln.$), Nora Roberts (14mln.$), Paula Hawkins (13mln.$), E.L.James (11,5mln.$), Danielle Steel (11mln.$) și Rick Riordan (11mln.$).

Pentru întocmirea acestui top au fost luate în considerație vânzările de cărți printate, cele electronice și audio, câștigurile din ecranizări și aparițiile la TV, pornind cu 1 iunie 2016 și terminând cu luna mai 2017.

De menționat că din topul de anul trecut a picat George R.R. Martin și John Green. Niciunul dintre acești scriitori n-a publicat nimic în 2017, dar planifică să revină curând pe piața editorială. Martin promite continuarea seriei Game of Thrones, iar Green a anunțat lansarea cărții Turtles All The Way Down în octombrie. Vor reveni înapoi în top? Deja vom vedea anul viitor.

PC: www.tvguide.com

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE