READING

HaiBun: un an de activitate literară în cifre

HaiBun: un an de activitate literară în cifre

Cu mai mult de un an în urmă ne-am întâlnit într-o cafenea din Chișinău și am decis să lansăm revista literară online, HaiBun. Eram 3 fete cu mult entuziasm și o mare pasiune pentru cărți, patos care a crescut și mai mult în această perioadă, iar la data de 31 august publicam primul nostru articol și acela despre Bookfest. HaiBun este o aventură pentru noi și, când spunem aventură, ne referim la mulțimea de oameni frumoși pe care i-am întâlnit în acest an și care ne-au împărtășit viziunile, care ne-au susținut avântul, care au interacționat cu noi și au avut grijă să ne dea un feedback, de laudă sau critică, când a fost cazul. Treptat ni s-a mărit echipa. Astăzi suntem deja 6 împătimite de cărți și credem că în viitor ni se vor alătura și alții. Am avut și o mulțime de guest post-uri, cu invitați din jurnalism, design și lumea literară. Am lansat 5 concursuri (Cele mai haioase titluri împerecheate, Cea mai frumoasă instalație literară de Crăciun, Cărți călătoare, Coperți alternative pentru Vinilul lui Igor Guzun și Cel mai tare text de proză scurtă). Am organizat două evenimente Books and Wine, avându-i protagoniști pe Igor Guzun și Ronin Terente. Am inițiat campania Make Moldova Read Again, încercând să încurajăm lectura în spațiile publice. Am scris o serie de interviuri cu autori basarabeni, printre care Vladimir Beșleagă, Hose Pablo, Dumitru Crudu, Tatiana Țîbuleac, Maria Pilchin, Iulian Ciocan, Vasile Ernu, Mitoș Micleușanu și Moni Stănilă.

Tot în acest an am lansat și un HaiBun Reading Challenge cu 12 provocări, reușind să adunăm peste 100 de participanți. Mai discret, dar lucrăm și la un vlog literar.

Am citit și criticat cărți, am avut discuții, unele aprinse, cu cititorii noștri, am criticat coperțile cărților de la marile edituri, am scris despre noutățile din lumea literară și curiozitățile cele mai diverse despre scriitorii clasici și nu doar. Am promovat autorii basarabeni și nu doar. Am încercat să găsim talentele în cadrul rubricii Proză urbană. Iar asta este doar o mică parte din ceea ce vrem să facem în viitor.

Acum mai pe scurt, în cifre, despre noi:

Top 3 cele mai citite articole:

1. Ce trebuie să citești timp de 3 ani ca să poți susține BAC-ul,  15 137 vizualizări;

2. La unele nunți moldovenești se poartă cărți, 9 074 vizualizări;

3. Cele mai cumpărate cărți de moldoveni în 2016, 8 767 vizualizări.

 

Suntem mândri că timp de un an am adunat în jurul nostru atâtea persoane care împărtășesc dragostea pentru lectură. Cu noi noutăți, concursuri, provocări ne avântăm în viitor. Sperăm că veți continua să fiți alături de noi.

CU DRAG, ECHIPA HAIBUN.

Comentarii

comentarii


Un om ca o mare. Follow on Instagram @veronica_zubcu

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE