READING

„Invizibil”, cartea pe care o poți citi doar la fr...

„Invizibil”, cartea pe care o poți citi doar la frig

Oamenii străzii, cu părere de rău, sunt asociați cu cele mai anoste calificative și tratați ca o infecție care ne mutilează societatea. Evitați și fără să aibă un sprijin, acestora, de cele mai multe ori, nu li se acordă sprijinul moral, ca să nu mai menționăm alte tipuri de susținere, pentru a se ridica din abisul în care au căzut din motive variate. Ei sunt incomozi pentru ceilalți, iar noi prea indiferenți ca să facem ceva.

Iar strada este necruțătoare. Sute de oameni mor anual din cauza hipotermiei. Tocmai pentru a orienta privirile tuturor prin marea de nepăsare către această problemă, în Polonia a fost lansată o carte unică cu titlul Invizibil (original: Niewidzialni). Publicația conține texte originale scrise de oameni ai străzii care frecventează des o locație din Varșovia deschisă de organizația non-profit Kapucynska menită să-i ajute pe oamenii săraci. Textele selectate pentru această carte variază de la poeme, memorii și până la esee și scenarii. În aceste texte veți găsi totul despre viața celor care au fost uitați și care se pot baza doar pe forțele proprii.

Dar asta nu este tot. Pentru o sensibilizare mai mare a populației în privința acestei probleme, a fost inventată o șmecherie care îl va pune pe cititor în pielea acestor oameni ai străzii. La printarea textului a fost utilizată o cerneală care este sensibilă la temperatură. Cuvintele vor deveni lizibile numai în cazul în care cititorul va scoate cartea la frig și numai sub 0 grade Celsius. Condițiile în care trăiesc aproape zilnic sute de oameni fără cămin.

Proiectul a fost creat de agenția Walk și toți banii din vânzările acestei cărți vor merge în contul fundației Kapucynska.

PC: www.fpiec.pl

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE