READING

Istorii din Seattle: Cel mai artistic și cititor o...

Istorii din Seattle: Cel mai artistic și cititor oraș al Americii

Seattle e probabil cel mai artistic oraș al Americii. Felul e a vorbi, amabilitatea în trafic și chiar dragostea enormă față de patrupezi tot fac parte din artistismul lor. Asta în timp ce majoritatea celorlalte mari orașe americane fie sunt preocupate cu rezolvarea problemelor de infrastructură, fie au ghetto-uri multe, fie pur și simplu nu sunt locul potrivit pentru un suflet mai sensibil. Ca să înțelegi, dacă locuiești chiar în zona orașului, majoritatea oamenilor pe care o să îi vezi sunt ca de pe copertele revistelor, începând cu Vogue și Esquire și terminând cu o oarecare revistă pentru hipsteri.

Oamenilor de aici le place să citească. Observi asta imediat – pe bănci, în troleibuze, în metro, în cafenele – peste tot lumea are în mână sau geantă ceva ce așteaptă lecturat.

Practic ai două tipuri de magazine de cărți – Barnes and Noble sau Amazon Books și acele mici buticuri cu cărți tipărite mulți ani în urmă. Tot la Barnes and Noble găsești și câte un Starbucks cu măsuțe pentru cei care vor să răsfoiască o carte binișor, înainte de a o cumpăra. Eu îl aleg pe primul, pentru că riscul de a da peste cărți prea complicate pentru nivelul meu de engleză e mult mai mic. Plus, în cazul în care știi ce vrei de acasă, poți cumpăra cardul de membru și comanda direct la ușă cartea pe care o vrei, fără o plată suplimentară.

alexandru_gurdila

alexandru_gurdila1

În perioada mai caldă a anului, cam între mai și octombrie, se organizează în fiecare duminică sau miercuri câte un târg al localităților care fac parte din oraș. Și aici poți da de diferiți tineri de vârsta a treia care-și vând cărțile demult citite și uitate în propriile biblioteci.

De regulă majoritatea cărților sunt ieftine. Începând cu 5-6$ și până la 40-50, în funcție de valoarea, popularitatea și probabil gradul de fancyness al autorului.

Cu alte cuvinte, lectura este și astăzi un element important în viața oamenilor din Seattle. Probabil de asta când vii aici te simți ca într-un film romantic ușor de digerat.

Articol scris de Alex Gurdila.

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE