READING

Joc de imaginație: Cum ar fi arătat dormitoarele m...

Joc de imaginație: Cum ar fi arătat dormitoarele marilor scriitori

Cititorii avizi nu doar caută să citească, ci și să intre după cortina vieților marilor scriitori. Să le studieze obiceiurile, să-i prindă în situații uzuale când sunt departe de masa de scris, dar și să-i vadă interacționând cu alții. Iar unii scriitori mai sunt și meșteri în a-și crea din propria existență un mister. De la această premisă au pornit și cei de la Home Advisor, o platformă cu instrumente și resurse online pentru a îmbunătăți casele oamenilor. Aceștia au lansat o serie de 8 postere inspiraționale cu planurile dormitoarelor marilor scriitori, așa cum și le-au imaginat ei.

Printre scriitorii se numără Virginia Woolf. Cei de la Home Adviser scriu că autoarea aprecia necesitatea spațiului personal și libertatea de exprimare. Dormitorul ei dintr-o casă din secolul XVII este înconjurat de cărți, obiecte prețioase și o chiuvetă. Locul perfect pentru a se retrage până la ora ceaiului.

Pe Ernest Hemingway, maestrul propozițiilor scurte, și l-au imaginat într-un dormitor minimalist și aerisit. Aceștia au folosit materiale din lemn, dar și ferestre mari, așa încât acesta ar fi avut constant o priveliște către mare.

Dormitorul scriitoarei Flannery O’Connor are un design vintage, nepretențios și care oferă senzația de comoditate. Creatorii au fost inspirați de șederea scriitoarei la ferma mamei sale în timp ce-și scria cărțile.

Dormitorul lui Henry David Thoreau amintește de o cabană, iar creatorii au pus accent pe elemente cât mai naturale în design. Spun aceștia că i-au inspirat șederea scriitorului la cabana pe care și-a construit-o singur alături de Walden Pond, o rezervație naturală din Massachusetts. Autorul a petrecut acolo doi ani, două luni și două zile.

Victor Hugo este cunoscut pentru numeroasele sale aventuri cu femeile, de asta designerii s-au gândit la un dormitor mai pasional, colorat în roșu.

Emily Dickinson a fost o poetă prolifică și, cum spun istoricii, a avut nevoie doar de o mică masă și lampă pentru a scrie. De asta designerii s-au orientat către o lumină naturală, dar și un aspect minimalist al dormitorului.

Fiind în viață, Marcel Proust și-a scris textele într-un mic studio. În așa fel, dormitorul său, cu spațiu mult pentru stocarea cărților și hârtiilor, are un aspect minimalist, dar confortabil. Este mic, dar are mobilă aranjată ingenios care să-i lase și spațiu de mișcare.

William Faulkner se bucură de un dormitor spațios și creativ. Marelui scriitor, au considerat designerii, i se vor potrivi și tapete cu fragmente din cărți.

PC: www.homeadvisor.com

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE