READING

Lansare de carte la Chișinău: Denisa Duran și „Înv...

Lansare de carte la Chișinău: Denisa Duran și „Învelit în propriul corp”

La cenaclul Republica s-au organizat multe lansări tari de carte, iar asta nu a fost o excepție. Vineri, scriitoarea de pe celălalt mal al Prutului, Denisa Duran, și-a prezentat la Chișinău volumul de poezii „Învelit în propriul corp” alături de Moni Stănilă, Dumitru Crudu, Emilian Galaicu-Păun și Alexandru Vakulovski.

Apărută la editura Cartea Românească, „Învelit în propriul corp” este cea de-a cincea carte a scriitoarei și spun criticii că are o poezie contrastantă, dar atent ținută în frâu. Mai cu seamă aceștia reliefează diapazonul de sentimente devastatoare pe care autoarea reușește să le trateze cu discreție.

„Perfect”

Lacrimi în ochi

Și cocoloașe de sânge în vene,

Globule gigante,

Pete mari pe piele.

Sunt clovnul perfect

Care nu-și dă jos costumul

Nici când doarme

Recunosc că este prima mea carte a Denisei, dar a fost suficient încât să mă convingă și să-i caut cărțile. 🙂 Mie-mi place sobrietatea și minimalismul din poeziile ei. Imagini tari, dantelate chiar și în trei versuri. M-am pricopsit cu un val de senzații. Unele fugare, altele au rămas să încolțească și să-mi trezească un sâmbure de îndoială despre tot ceea ce cunosc. Bunăoară, poezia „Îi trimit mamei”:

Îi trimit mamei analizele medicale

să vadă ce a mai rămas

din ce a născut.

Gustați din poezia Denisei Duran și întrebați de volumul „Învelit în propriul corp” prin librării.

sursa pozelor: Facebook/ Cenaclul Republica

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE