READING

Locuri din romanele tale preferate pe care le poți...

Locuri din romanele tale preferate pe care le poți vizita în realitate

Cărțile au abilitatea neobișnuită de a ne transporta în locuri, țări și orașe doar cu ajutorul imaginației noastre! Scriitorul apoi te ghidează pe tărâmurile inventate de el ori inspirate de cele din viața reală și sunt aproape sigură că ai și tu o listă (poate chiar și una imaginară) cu locuri din cărțile preferate în care-ți dorești să ajungi, să le vezi cu ochii, să le atingi și să le simți. Narnia, Hogwarts, Țara de Nicăieri, Țara Minunilor, Oz și multe altele.

De fapt, dorința de a vedea aceste locuri fantastice este suficient de puternică pentru unii, încât vizitează locațiile unde s-au filmat ecranizările. Bunăoară, Noua Zeelandă a construit un segment semnificativ al industriei lor turistice în jurul filmelor lui Peter Jackson, The Lord of the Rings și The Hobbit.

Deci, dacă iubești să citești și adori aventurile și călătoriile, atunci ți-am pregătit o listă de locuri care au servit drept inspirație pentru renumiții scriitori și pe care ai putea într-adevăr să le vizitezi.

Plaza Fernández de Madrid – „Parcul Evangheliilor” din romanul „Dragostea în vremea holerei” (1985) de Gabriel García Márquez, Cartagena, Columbia.

Este ușor să recunoașteți orașul vechi Cartagena în realismul magic al lui Márquez. Iar dacă vă mai odihniți pe o clipă pe una din băncile din parc, cu siguranță veți evoca imaginile din povestea lui de dragoste. Magică carte și magic loc.

 PC: www.cartagena-indias.com

Restaurantul „Sobrino de Botin” din romanul „Fiesta” (1926) de Ernest Hemingway, Madrid, Spania.

Nu este surprinzător faptul că un personaj de-al lui Hemingway apreciază un loc unde se poate bea și trei sticle de vin. Friptura de porc, pe care Jake și Brett o mănâncă, este specialitatea restaurantului, presupunându-se că Sobrino de Botin este cel mai vechi restaurant din lume care încă mai funcționează.

 PC: www.planetofhotels.com

Iazul din Central Park în romanul „De veghe în lanul de secară” (1951) de J.D.Salinger, New York, SUA.

Lacul iconic este unul dintre cele șapte iazuri ale Central Park din New York. Anume în acel lac se scăldau rațele de soarta cărora atât de mult se îngrijora eroul cărții lui Salinger – Halden Caulfield. 

 PC: www.bigapplesecrets.com

Hotelul „Stanley” – „Hotelul Overlook” din romanul „Strălucirea” (1977) de Stephen King, East Park, Colorado.

În trecutul îndepărtat, Stephen și soția sa au decis să-și ia o mică vacanță și să se odihnească în weekend  la hotelul Stanley, o clădire singuratică care se află pe o trecere de munte. Pentru că era sfârșit de toamnă, hotelul nu avea mulți oaspeți, iar recepționerul le-a explicat soților că iarna mormanele de zăpadă acoperă drumul spre hotel și este practic imposibil să ajungi sau să pleci de acolo. Iar de la cele văzute până la un roman nu a trecut prea mult timp.

 PC: www.hotels.com

„Peștera lui Mark Twain” – „Peștera McDougal’s” din romanul „Aventurile lui Tom Sawyer” (1876) de Mark Twain, Hannibal, Missouri, SUA.

Romanul istoric al lui Twain a făcut această peșteră într-adevăr renumită. Peștera este un monument natural național înregistrat și anual primește zeci de grupuri de turiști. Chiar dacă Twain remarcă limitele infinite ale peșterii, excursia durează aproximativ o oră jumate.

 PC: Wikipedia

Orașul Bifuka – sătucul Junitaki din romanul „În căutarea oii fantastice” (1982) de Haruki Murakami, Hokkaido, Japonia.

Povestea lui Murakami îi aduce pe cititori pe insula Hokkaido din Japonia, mai exact în orașul fictiv „Junitaki”. Cu toate că sătucul Junitaki nu există, o adunare ciudată de fani ai cărții se adună în fiecare an în orășelul Bifuka din Hokkaido. Fanii lui Murakami susțin că Bifuka seamănă foarte mult, atât după descrierea fizică, cât și după cea geografică, cu sătucul fictiv din roman.

 PC: www.legendarytrips.com

King’s Cross Station din romanul „Harry Potter” (1997-2007) de J.K.Rowling, Londra, Marea Britanie.

Majoritatea locurilor descrise în cărțile despre magicianul Harry Potter, din păcate, sunt fictive. Dar o mare parte de situații se petrec în locații adevărate din Londra. Astfel, seria de evenimente remarcabile în viața lui Harry Potter începe anume în King’s Cross Station și mai exact pe platforma 9 ¾.  Această locație este importantă pentru J.K. Rowling, așa cum părinții ei s-au întâlnit într-un tren care pleca de la această gară. 

Cât despre alte locații, așteptăm să ne scrii în comentarii.

MPC: www.universal.wdwinfo.com

Comentarii

comentarii


Sarcasmul este pasiunea mea. Cărțile sunt hobby-ul meu. Dragostea – frigiderul meu mereu gol. De ce gol? Păi, țin dietă.

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE