READING

Nu mai ești satisfăcut de Goodreads? Încearcă Lits...

Nu mai ești satisfăcut de Goodreads? Încearcă Litsy

Mi-am programat 40 de cărți în acest an, am dat check pe Goodreads ca să știe lumea ce mai citesc – de fapt, Goodreads este un motivator perfect în acest sens – și mi-am zis că viața mea ar fi mai plictisitoare dacă n-aș încerca și Litsy.

Într-una din pauze – atunci când mai verifici ce se întâmplă cu viața prietenilor tăi pe rețelele de socializare – descoperisem articolul unei reviste americane de profil despre Litsy. Acolo unde cărțile își fac prieteni. Titlul era mai mult decât sugestiv: “Litsy: Dacă Instagram și Goodreads ar fi avut un copil perfect”.

Știu că sună aberant pentru epoca în care trăim, dar device-urile și aplicațiile noi sunt o problemă în plus pentru mine. Să presupunem că am o relație de dragoste neîmpărtășită cu ele. Nu le înțeleg. Lumina se aprinde doar după câteva zile de muncă silnică când toate ocupațiile mele se reduc la apăsatul orbește al butoanelor. Frustrarea mea se risipește doar atunci când înțeleg cum pot să-mi cresc “Litfluence”. Așa a fost și cu Litsy.

Litsy_1

Dacă îți place să postezi poze pe Instagram cu toate mesele zilei incluse plus cafeaua de dimineață, atunci aplicația este pentru tine. Condiția indispensabilă – contrară, dar nu interzisă de politica Instagramului – este să citești. De acum vei putea să postezi poze cu micul dejun și cartea pe care o răsfoiești. Pardon! Citești.

IMG_0858

Dincolo de orice ironie, Litsy creează dependență. Asta nu mă deranjează, atâta timp cât aplicația are un scop nobil. Îți împărtășești impresiile înainte de lectură, în timpul și după lectură cu alții care – ca și tine – au luat micul dejun în compania unei cărți.

După o lună de activitate intensă – am avut doar o postare – am căpătat 95 de followers și 69 de puncte “Litfluence”. Ce înseamnă asta?

Litsy_2

Litsy îți oferă posibilități limitate: să scrii o scurtă descriere a cărții, să bagi o cronică sau să postezi citate. Nu te îngrijora! Nu este neapărat să scrii ceva. Adu-ți aminte regula de aur a Instagramului. Poze, mai puține cuvinte și mai multe hashtaguri. Dacă pixelii nu-ți permit, atunci poți să postezi doar un citat.

Apoi postarea ta este supusă aprecierii celor care te urmăresc. Like, comentariu sau le adaugă la lista lor de cărți. E foarte simplu. Cu cât mai multe aprecieri și cărți citite, cu atât mai mult îți crește influența în acest mediu. Și cum mie îmi place cuvântul influență, n-am să mă las de această aplicație prea curând.

Mă vei întreba dacă este cazul să migrezi de pe Goodreads pe această platformă. Nu este neapărat, dar Litsy îți oferă ceea ce Goodreads îți ia. Spațiu personal. E posibil pe o astfel de rețea. Pe bune!

Iată ce-mi place cel mai mult la această aplicație:

  • Nu există mesaje private;
  • Nu există spațiu privilegiat pentru autor;
  • “Litfluence”.

Dacă ești iubitor de cărți și cauți să-ți împărtășești impresiile altora care-ți seamănă, atunci Litsy este varianta perfectă. Dacă te hotărăști să iei legătura cu această aplicație, atunci caută-mă și pune un like să-mi crească “Litfluence”. Revin cu alte întâmplări năstrușnice din sfera tehnologică într-un alt articol.

*La moment aplicație disponibilă doar pentru iOS

Sursa pozei principale: www.slideshare.net

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE