READING

O editură braziliană a transformat cărțile în bile...

O editură braziliană a transformat cărțile în bilete pentru călătoria cu metroul

Unii oameni nu-și părăsesc niciodată locuința fără să se fi înarmat cu o carte pe care s-o citească în transportul public. De la această idee a pornit și editura braziliană L&PM Editores care a găsit o metodă inedită de a stimula cititorii și pe cei care, de altfel, nu citesc. Ei au publicat o serie de cărți de buzunar care au încorporate pe copertă un cod de bare. Acest cod de bare poate fi scanat la intrarea în metrou și astfel să-ți achiți călătoria. Ingenios, da? Bilet achitat și carte care să-ți țină companie pe parcursul călătoriei.

 PC: www.coloribus.com

Proiectul Ticket Books a început încă în 2015 ca o promoție de Ziua Mondială a Cărții. Atunci editorul a împărțit 10.000 de astfel de cărți la gurile de metrou din São Paulo. Codul inserat pe copertă permitea 10 călătorii, iar dacă cititorul epuiza numărul și-o putea reîncărca online.

 PC: www.dailysabah.com

Acest proiect a devenit atât de popular, încât L&PM Editores l-au făcut permanent și l-au extins și-n alte orașe mari din Brazilia. Asta nu este doar o oportunitate pentru cititorii înrăiți, dar și o metodă de a-i încuraja și pe ceilalți, așa cum, conform statisticilor, majoritatea brazilienilor citesc în mediu două cărți pe an.

 PC: www.openculture.com

Având coperți inspirate de hărțile metroului, editorii au selectat pentru publicare titluri precum Marele Gatsby, Arta Războiului, Hamlet, Murder Alley de Agatha Christie și o selecție de poeme semnate de Pablo Neruda, inclusiv o serie de benzi desenate. Campania a luat trei trofee la Cannes Lions Festival la categoriile promo, design și publicitate stradală.

MPC: www.bigumigu.com;

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE