READING

O nouă campanie HaiBun: Dusă cu gramatica sau stil...

O nouă campanie HaiBun: Dusă cu gramatica sau stilistica

Unde-s mulți, puterea crește, zice proverbul. Ei, asta ne-am propus și noi, mai ales că internetul îți oferă oportunități nelimitate să ajungi la sute și chiar mii de oameni. Dar ce ne-am propus, vei întreba. Firii omenești îi este caracteristic să greșească, iar unele greșeli, de ordin stilistic și gramatical, au împânzit viețile noastre cotidiene și e mare păcat, pentru că limba română literară este atât de frumoasă. Evident, în limbajul colocvial e mai puțin loc de fraze desprinse din poemele lui Eminescu, dar o articulare corectă a verbelor și a superlativelor este binevenită.

În parte, limba noastră, specific al basarabenilor, a fost schilodită de calchieri. O nouă modă, pe care ne-o asumăm și noi, sunt englezismele folosite în exces. Toate aceste detalii, împreună, știrbesc din frumusețea limbii și mă tem că pentru cei care fac asta există și un loc special în iad. 🙂

Tocmai de asta am hotărât să pornim campania Dusă cu gramatica sau stilistica. Timp de o lună, zilnic, vom încerca să prezentăm cele mai frecvente greșeli și să oferim alternative. Sunt binevenite orice semnalări și din partea voastră. Ne puteți scrie un email la adresa haibun.magazine@gmail.com sau pe Facebook. Pregătindu-ne de această campanie, așa cum des comitem și noi greșeli, am învățat foarte multe și ne-ar plăcea să vă fim și vouă de ajutor.

În pregătirea acestei campanii au fost implicați membrii echipei HaiBun, Elena Marjineanu, deja cunoscută online pentru semnalarea unor astfel de greșeli, și un corector.

Ne așteaptă o lună grea, vreau să vă zic, și, în plus, am pregătit 4 videouri, sperăm noi, amuzante. De altfel, au fost o mulțime de campanii de acest fel, dar repetiția…știți și voi. Ne-ar plăcea, din ce am observat în alte campanii, să fie un proces constructiv. Vrem să implicăm cât mai multă lume și, dacă simți nevoia să critici, atunci te rugăm s-o faci frumos.

Să ne fie cu spor!

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE