READING

Placing Literature: un instrument necesar pentru c...

Placing Literature: un instrument necesar pentru cei care preferă turismul literar

Puteți arăta pe harta lumii unde s-au iubit Romeo și Julieta? Dar unde se află gara King’s Cross și platforma 9 3/4 din Harry Potter? Toate astea le găsiți pe site-ul Placing Literature. Până acum 3787 de oameni au marcat pe hartă locurile pe care le-au găsit în romane, dintre care 3 sunt în România. Bunăoară, Arcul de Triumf din romanul Atac în bibliotecă de George Arion.

Placing literature este un proiect online în care fiecare poate adăuga locul acțiunii din cartea pe care o citește la moment, iar mai apoi să împărtășească această experiență pe rețelele de socializare. În plus, puteți utiliza această hartă și pentru a găsi un loc necunoscut după autor sau personaj. Această mapă literară are să-ți deschidă noi orizonturi și poate chiar noi destinații pe care să le marchezi cu must în lista ta de destinații pentru viitoarele călătorii.

Trebuie să ai doar un cont de email și ești liber să adaugi cafenelele în care a stat Hemingway, locurile pe unde s-a plimbat Anna Karenina sau traseul descris de Kerouac în cartea Pe drum.

Totuși, până acum nu a fost marcată pe hartă nicio destinație literară în Moldova, iar ele sunt multe. Cine se apucă să marcheze primul?

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE